Matched: mediateket/biografier/(.*)

Simulerte orgasmer

Velg forbokstav på

Punkband fra Mo i Rana, aktive fra 1991 til 1992. Bandet besto av Yngve Kveli (vokal), Jørgen Rausandaksel (gitar), Christian Kristiansen (bass, vokal) og Ken Myrheim (trommer).


Bandnavnet ble ofte forkortet til Sim Org. Bandnavnet er ment å være en metafor på samfunnet, der alle later som om de er gladere og mer fornøyde enn de egentlig er. Musikkstilen er lett å beskrive: punk. Ken Myrheim hadde nettopp begynt å spille trommer, og det første han hadde fått til å spille var en Raga Rockers-låt. Simulerte Orgasmer spilte flere låter av Raga Rockers og The Clash, samt "Du er et Nummer" med Stroyers og "Indoktrinert" med Svart Framtid.


Simulerte Orgasmer ble startet i august '91, og på første øving jammet de på riffet fra "Belsen Was A Gas" (Sex Pistols). Men de begynte raskt å skrive egne låter, og på debutkonserten i november spilte de fire låter, hvorav tre med tekster av Myrheim.


Den første teksten Myrheim skrev, "Meretes Dagbok", dreide seg om incest. Andre tekster omhandlet atomvåpen og nynazisme. Mindre dyster var vokalist Kvelis bluesballade om Lofoten. Bandets versjon av Vanilla Ices "Ice Ice Baby", med tittelen "Fuck Fuck Baby", var et innslag av rølpete humor. Med unntak av coverlåtene skrev Kveli det meste av musikken.


Simulerte Orgasmer bygde raskt opp en lokal tilhengerskare, og fikk to helsider i Rana Blad allerede etter sin første konsert. Lokalavisens journalist spurte hvorfor tekstene ikke var på dialekt. Svaret var at det falt Myrheim naturlig å skrive på bokmål, samt at Kveli ikke hadde noe problem med å synge tekstene som de var skrevet.


Bandet gjorde flere konserter lokalt, men noen studioinnspilt demo kom aldri. Kassetten Quad Erat Demonstrandum kom først noen måneder etter at bandet var oppløst, og var innspilt med kassettspiller på øvingslokalet. Én av låtene ble innspilt på litt bedre utstyr hjemme hos Kveli, her hadde Myrheim programmert trommene på en Amiga.


Bandet spilte sin siste konsert på Nord-Norgesmesterskapet i Rock i Mai '92, hvor flere av bandmedlemmene også dukket opp i andre konstellasjoner: Myrheim (trommer) og Kveli (gitar) var med i Drit I Nysny, et punkband som hadde to øvinger og denne ene konserten. De andre medlemmene i bandet var Mona Jamtli (bass) og Kristin (ukjent etternavn) (vokal). Et annet band som kun spilte på dette NNM i Rock var Gudrun og Gressklipperoperatørene, med Kristiansen (bass), Kveli (gitar) og Simen Bang (trommer og vokal). Disse fremførte en vill versjon av "Postmann Pat".


Simulerte Orgasmer ble oppløst sent i august '92. Ikke lenge etterpå startet Rausandaksel, Kveli og Kristiansen et nytt band kalt Tælahiv, med Tage Vedal på trommer. Tælahiv spilte ingen SimOrg-låter, bortsett fra deres coverversjon av Jack Berntsens vise "Kor e hammaren Edvard". Bandet eksisterte til et stykke ut i '93.


Myrheim ble vokalist i et band som fikk navnet brAAk, ettersom trommisen ville ha et bandnavn han kunne fortelle familien sin om. Etter at Myrheim sluttet i januar '93, startet de andre tre et nytt band under navnet Ur. Ur spilte progcore og alternativ rock og kom så langt at de laget en studioinnspilt demo.


I 1995 satte Rausandaksel og Håkon Astrup (fra Rana Kraftlag) sammen en samlekassett med navnet Rødt Støv Og Råjern der man kan høre flere av disse gruppene.


Myrheim spiller i dag i et gjenforent Rechtum Immortalis. Kveli har spilt i Alcoholocaust fra Lofoten, som spilte inn en demo med Hank von Helvete fra Turboneger på vokal.

Biografien er skrevet av Anders Moe. Materialet er copyright © Rockheim.