Matched: mediateket/biografier/(.*)

Mess Age

Velg forbokstav på

Postpunkduo, startet av Anders Elsås (gitar/vox, ex-Tomsingan, Kjærnefamilien) og Sven Erga (bass/vox, ex-Bitch Boys, Det Elektriske Kjøkken) i Trondheim i juni 1983.

Idéen var å skape et kompromissløst og ikke-kommersielt uttrykk i skjæringspunktet mellom rock og disco, eller å parre beat- og groove-tradisjonene, i ekte postpunkånd.

Konkret ga dette seg utslag i at Elsås programmerte sin 808-rytmeboks etter Michael Jacksons "Beat It"-groove, mens Erga prøvde å spille "Brown Shoes Don’t Make It" oppå. Mess Age spilte inn kassetten Action Pack i ’84, der Lister (ex-Det Elektriske Kjøkken m.m.) var produsent.

Resultatet var et spenstig, spastisk og til dels nyskapende uttrykk som ga assosiasjoner til såvel britiske punkband som Alternative TV som amerikanske countryinspirerte grupper som The Gun Club, men med et insisterende groove i bånn.

Etter hvert flyttet duoen til Oslo, innlemmet tidligere nevnte Lister på trommer, og holdt en rekke konserter i hovedstaden. Sommeren ’85 distribuerte de en ny kassett, der trioen fortsatte å utvikle sin frenetiske på-kanten-av-stupet-rock. Assosiasjonene gikk nå oftere til band som The Birthday Party, og det karakteristiske rytmeboksgroovet nå var erstattet av levende beat, stomp og nedstrippede metriske rytmestrukturer.

Mess Age[ gikk gradvis i oppløsning etter at [ Elsås ble med i Tremulators høsten ’85, en kvartett som eksperimenterte i grenseland mellom rock, performance og billedkunst.

Biografien er skrevet av Trygve Mathiesen. Materialet er copyright © Rockheim.