Matched: mediateket/biografier/(.*)

The Lonley Crowd

Velg forbokstav på

Postpunkduo fra Trondheim, bestående av Håw (aka Håvard Houen, bs, vox) og Wix (aka Jens-Petter Wiig, trm, vox), begge fra Angor Wat. The Lonley Crowd var et forsøk på å spille en helt annen og mer eksperimentell form for musikk.

Det finnes bare én låt som er utgitt under bandnavnet The Lonley Crowd, “Beliefts in Witchcraft” fra samlekassetten Bonderock. Denne ble gitt ut på Humbug Tapes på Voss høsten 1984. Punkmiljøet på Voss hadde god kontakt og mye til felles med miljøet rundt UFFA i Trondheim, og kassetten inneholder også låter med de mest kjente trondheimgruppene fra denne tiden, Angor Wat, Liliedugg, Zyq Chælihet og Det Glade Vanvidd.

“Beliefs in Witchcraft” ble til en dag det var skolefri. Guttene lånte et portastudio og prøvde seg på en låt. Resultatet var bra nok til å gis ut, og var en mørk og dyster sak. Låta hadde kraftig forvrengning på vokalen, så teksten er mer eller mindre umulig å oppfatte. Vokalbruken minner om The Residents, men trommingen er tyngre.

Bonderock-kassetten fikk gode anmeldelser i flere fanziner, og Til Siste Lamaskrik trakk spesielt frem duoen: "The Lonely [! Crowd] manar fram hekser i kassettens kanskje mest besettande låt, gjev frysningar. [...]The Lonely Crowd og Det Glade Vanvidd er åleine verd denne kassetten."

Kassettcoveret inneholdt navn på kontaktperson og postadresse for hvert band, men The Lonley Crowd hadde kun en postadresse. At noen fra Angor Wat hadde et sideprosjekt som lå langt unna punk, var det derfor ikke mange punkere som visste.

Biografien er skrevet av Anders Moe. Materialet er copyright © Rockheim.