Matched: mediateket/biografier/(.*)

The Cute Crash Combo

Velg forbokstav på

The Cute Crash Combo er et rockeband som ble startet i Trondheim høsten 2006, da under navnet The Fuel. Bandet består nå av Jens Johan Stuberg (vokal, gitar, orgel, bass), Richard Sagen (trommer) og Per Olav Livik (gitar). Bandet henter inspirasjon fra forskjellige leirer, fra klassisk melodiøs rock til 70-tallsrock. Enkelte har også betegnet stilen deres som ”ballerock fra Trøndelag med subtile nikk til 80-tallets glade hårmetal, og som ikke går av veien for hysterisk falsettovokal og doble gitarer om det trengs.” Som inspirasjonskilder har de all dødelig effektiv 70- og 80-tallsrock.


The Fuel besto fra starten av to toppmotiverte herremenn ved navn Jens Johan Stuberg (gitar og alt mulig annet) og Richard Sagen (trommer, kor, slamring). The Fuel skrev, spilte og produserte all musikk sjøl i regi av sitt verksted Lilleby Rocklab. Både Stuberg og Sagen hadde stått bak andre bandkonstellasjoner de siste årene (Raggedy Matt og Antenna), før de endte opp sammen med John Grøtting og Per Olav Livik. Det løsnet imidlertid først da de satte seg ned og skrev musikk som passet for dem der og da, uten å tenke på sjanger og trend. The Fuel-singelen ”City Light”, som var listet på P3 i flere uker, var et resultat av dette. Dette ble også et slags vendepunkt, for med denne listingen så de seg nødt til å starte band igjen etter å ha hatt en litt roligere periode. Med nominasjonen til Årets Urørt 2007 fikk de også en del omtale.


Sommeren 2007 spilte The Fuel på Storåsfestivalen. 20. august samme år meldte bandet at de på grunn av rettighetsårsaker (et amerikansk band ved navn Fuel) måtte legge gamlenavnet på hylla, og at de nå het The Cute Crash Combo. Musikken forble likevel den samme, og The Cute Crash Combo-singlen "Die On My Feet" er like bredbent som forgjengeren. Stuberg og Sagen er fremdeles hovedmennene bak The Cute Crash Combos låter.


20. september 2007 stilte plateselskapet Rec 90Mudd Club i Berlin med sine artister Low Frequency in Stereo, Erlend Ropstad, The Violent Years og The Cute Crash Combo. Trondheimsbandet gjorde her sin debutkonsert med nytt navn under PopKomm. The Cute Crash Combo brøt med Rec 90 i juni 2008.


I 2007 vant The Cute Crash Combo prisen for mest lovende band på UT-Awards (Adresseavisens årlige kulturprisutdeling, arrangert i januar 2008). Bandet var på det tidspunktet også i studio. Konsertvirksomheten vinteren 2007/2008 var imidlertid lav, da de enda ikke hadde fått tak i en erstatter for bassist John Grøtting som hadde fått sparken grunnet andre prioriteringer enn The Cute Crash Combo.


29. februar 2008 ble videoen til ”City Light” vist under Minimalen Kortfilmfestival på Nova Kinosenter i Trondheim. Samme år ble bandet av en jury plukket ut til å spille på Norwegian Underwood, der de gjorde sine saker meget bra.


Pr. 1. september 2008 øvde The Cute Crash Combo med Fritz Eidsvaag på bass. Debutalbumet, titulert The Cute Crash Combo, er ferdig innspilt og mikset og kommer ut tidlig i 2009. Det er i sin helhet skrevet, produsert og mikset av Stuberg/Sagen, og mastret av Brian ”big bass” Gardener.


Alle i bandet er musikalsk selvlærte. Stuberg er teleingeniør, Sagen er pressefotograf og Livik er mekaniker.


CCC spiller for at publikum skal få ”ei hælvetes bra stund!”, og målet framover er å lage plater og turnere på heltid. For tida øver de flere dager i uka, og ser fram mot å gi ut debutalbumet og promotere dette.

Biografien er skrevet av . Materialet er copyright © Rockheim.