Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Gjør endringer

Zeromancer

Dannet: 1999
Fra: Tønsberg

Etter at Tønsberg-bandet Seigmen ble oppløst i 1999, steg synthrockgruppen Zeromancer opp av asken. Alex Møklebust (vokal), Kim Ljung (bass, vokal) og Noralf Ronthi (trommer) var trioen som fortsatte fra Seigmen, med selskap av Chris Schleyer (gitar) og det assosierte Seigmen-medlemmet Erik Ljunggren (programmering). Zeromancer fant kjemien i Los Angeles, og debuterte i albumformat med Clone Your Lover i 2000, som var med på å skaffe dem seieren i den høythengende kategorien «beste.. Les mer..

Etter at Tønsberg-bandet Seigmen ble oppløst i 1999, steg synthrockgruppen Zeromancer opp av asken. Alex Møklebust (vokal), Kim Ljung (bass, vokal) og Noralf Ronthi (trommer) var trioen som fortsatte fra Seigmen, med selskap av Chris Schleyer (gitar) og det assosierte Seigmen-medlemmet Erik Ljunggren (programmering).

Zeromancer fant kjemien i Los Angeles, og debuterte i albumformat med Clone Your Lover i 2000, som var med på å skaffe dem seieren i den høythengende kategorien «beste nykommer» under The German Alternative Music Award samme år. Bandet rendyrket de gotiske, industrielle og teatrals­ke elementene som også Seigmen hadde snust på, men har foreløpig måttet se langt etter å bli profeter i eget land. Clone Your Lover gikk riktignok rett inn på 8. plass på VG-lista, men falt nesten like brått ut igjen. På sine tre første album har bandet lagt seg på en elektronisk partyrock-stil, som tradisjonelt har hatt skrinne kår.

I Mellom-Europa fikk Zeromancer derimot raskt et navn, der de har spilt større turneer sammen med Project Pitchfork i Tyskland. Bandet har også turnert massivt i USA, og kunne i 2003 dele scene med størrelser som Pigface og My Life With the Thrill Kill Kult. I 2003 slapp de sitt tredje album, ZZYXX, som endelig også ga litt uttelling hos kritikerne her hjemme. Dette er «veldreid, mørk, melodiøs og skinnende maskinell rock», mente VG, og bandet fikk også en mindre radiohit med den vakre og symfoniske «Famous Last Words».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Alex Møklebust Vokal
Chris Schleyer Gitar ( - 2003)
Erik Ljunggren Programmering
Kim Ljung Bass
Noralf Ronthi Trommer