Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Z-Off

Dannet: 1980

Martin Caspersen og Knut «Dixie» Holme hørte til gjengen rundt Monotomania. Disse to fikk sommeren 1980 idéen om å starte sitt eget band. De fikk Vidar Husebye med på trommer og begynte å øve i uthuset hjemme hos Martin. Etter noen øvinger kom Bjørn Müller, tidligere gitarist i Monotomania, med på sang. Disse fire dannet gruppen Z-off. Men øvingene på «Klubb Norge» gikk ikke helt lydløst for seg, og naboene begynte så.. Les mer..

Martin Caspersen og Knut «Dixie» Holme hørte til gjengen rundt Monotomania. Disse to fikk sommeren 1980 idéen om å starte sitt eget band. De fikk Vidar Husebye med på trommer og begynte å øve i uthuset hjemme hos Martin. Etter noen øvinger kom Bjørn Müller, tidligere gitarist i Monotomania, med på sang. Disse fire dannet gruppen Z-off.

Men øvingene på «Klubb Norge» gikk ikke helt lydløst for seg, og naboene begynte så smått å klage. Etter noen måneder gikk en av naboene til det skritt å true guttene med bank hvis de ikke holdt opp med spillingen, og de fant ut at det kanskje var best at de skiftet øvingslokale før det gikk for langt. Så kom de på den idéen at de kanskje kunne ta opp igjen det leieforholdet Monotomania tidligere hadde hatt i Elgobygningen på Vaterland.

Martin og Vidar tok mot til seg og gikk og spurte. De fikk ja, men de måtte betale 500 kroner i måneden. Dette var i dyreste laget, så de bestemte seg for å starte klubb i lokalet slik at de kunne få finansiert leien.Etter en tid sluttet Vidar og reiste til sjøs. Broren Tommy ble med som ny trommeslager.

Etter den offisielle debutkonserten søndag 14. september i Kulåsparken i Sarpsborg sluttet Knut «Dixie», han ville prøve å starte sitt eget band. Eilert Solstad kom med i Z-off som ny bassist.

Z-off var et typisk punkeband med inspirasjon fra grupper som Ramones og Motörhead. Byens plateselskap Hansen & Co. var på denne tiden interessert i å gi ut et band på vinyl, og Z-off og Stroyers fra Moss kjempet om kontrakten under en konsert på Hawk. Her gjorde Z-off den konserten som ble regnet som deres beste - og de fikk kontrakten.

I mars 1981 gikk de i Roxy Studio og spilte inn låtene ”Rus” og ”Hurra (for Norge)”. ”Rus” ble blant annet forbudt spilt på ungdomsklubben Acimbo, da teksten handlet om narkotika på en «utilbørlig» måte.

Sommeren 1981 skar det seg innen gruppen angående musikkstil. Tommy og Eilert ville at bandet skulle legge seg på en mer funkete linje. Men Martin og Bjørn sto fast på at Z-off var et rockeband og at funk ikke hørte hjemme her. Dette førte til at Tommy og Eilert sluttet.

Sid Vicktim alias Herman Larsen kom med på bass, mens Elisabeth Müller og Glenn Rugås kom med som trommeslagere (Z-off hadde nå to trommesett på scenen). Med denne besetningen hadde gruppen sine tre siste jobber; den første på Club Acimbo, hvor den tidligere var blitt nektet, den andre på Østsiden Klubbhus og den siste på Hard Rock Café i Oslo 9. oktober 1981. Etter denne konserten ble bandet oppløst. Flere av medlemene hadde fått andre oppfatninger innen musikk som ikke passet inn i et band som Z-off.

Utgivelser (singel/EP)

Z-Off
Rus / Hurra for Norge
1981