Matched: artister/(.*)

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ylvis

Dannet: 2000

Brødrene Bård og Vegar Ylvisaker satte i 2000 opp forestillingen “Ylvis – en kabaret” på Ole Bull Scene i Bergen. De fulgte året etter opp med “Ylvis Goes Philharmonic” sammen med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. Senere ble de faste gjester i TV-serier med bl.a. Rune Larsen og Trond-Viggo Torgersen, og hadde også suksess med radioprogrammet ”O-Fag” på NRK P3. De ble kjent som nyskapende humorister, som samtidig hadde et sært godt grep på det musikalske innholdet... Les mer..

Brødrene Bård og Vegar Ylvisaker satte i 2000 opp forestillingen “Ylvis – en kabaret” på Ole Bull Scene i Bergen. De fulgte året etter opp med “Ylvis Goes Philharmonic” sammen med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. Senere ble de faste gjester i TV-serier med bl.a. Rune Larsen og Trond-Viggo Torgersen, og hadde også suksess med radioprogrammet ”O-Fag” på NRK P3. De ble kjent som nyskapende humorister, som samtidig hadde et sært godt grep på det musikalske innholdet. En DVD av forestillingen ”Ylvis III” (2007/8) ble deres første offisielle utgivelse.

Ylvis ble svært godt mottatt her hjemme, og fikk snart egne TV-serier som “Norges herligste” (2007), “Ylvis møter veggen” (2008) og “Hvem kan slå Ylvis?” (2009). Samtidig fortsatte de med å sette opp egne forestillinger med stort hell. Fra 2011 fikk de sitt eget talkshow på TV Norge, “I kveld med Ylvis”. Her lagde de også morsomme og svært gjennomførte musikkvidoer til sanger som “Stonehenge”, “Jan Egeland”, “Work It”, “Someone Like Me” og “Pressure”. Mange av sangene og parodiene fikk betydelig suksess på nettstedet You Tube, og ble dessuten gitt ut som digitale spor for nedlasting.

I september 2013 var det klart for tredje sesong av “I kveld med Ylvis”. Her lanserte duoen den Stargate-produserte “The Fox (What Does The Fox Say?)”, som nærmest over natten ble en internasjonal sensasjon på YouTube. Ved inngangen til 2014 hadde videoen nærmere 300 millioner visninger, noe som gjorde den til en av årets største snakkiser. 'The Fox' gikk rett inn inn på 29. plass på Billboard Hot 100, og klatret etterhvert opp til 6. plass – den høyeste norske plasseringen siden “Take On Me” med a-Ha. Den oppnådde også høye listeplasseringer i en rekke andre land, samtidig som de norske komikerne ble invitert til prestisjetunge TV-programmer og prisutdelinger verden over. Under Spellemannprisen for 2013 ble den naturligvis kåret til Årets Hit.

Utgivelser (album)

Ylvis
Volume 1
2014