Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Xploding Plastix

Dannet: 2000
Også kjent som: Electones
Fra: Oslo

Oslobasert technoduo bestående av Jens Petter Nilsen og Hallvard Wennersberg Hagen. Nilsen og Wennersberg Hagen begynte å spille sammen på tampen av 90-tallet. De hadde tidligere syslet med ambient og house på hver sin kant, men med Xploding Plastix skulle de komponere techno med bredere appell. I løpet av kort tid spilte de inn en demo som ble sendt til en rekke plateselskap, med det resultat at Xploding Plastix ble inkludert på flere internasjonale samleplater. Eksempler på dette er Vent004.. Les mer..

Oslobasert technoduo bestående av Jens Petter Nilsen og Hallvard Wennersberg Hagen. Nilsen og Wennersberg Hagen begynte å spille sammen på tampen av 90-tallet. De hadde tidligere syslet med ambient og house på hver sin kant, men med Xploding Plastix skulle de komponere techno med bredere appell. I løpet av kort tid spilte de inn en demo som ble sendt til en rekke plateselskap, med det resultat at Xploding Plastix ble inkludert på flere internasjonale samleplater. Eksempler på dette er Vent004 – A Drum’n’Bass Document på kanadiske Tar Media Productions og Dub Plates From The Lamp på britiske Pork Records.

I 2000 slapp duoen sin debutsingel «Treat Me Mean, I Need The Reputation» på Beatservice, og sporet ble raskt snappet opp av både DJer og radiostasjoner. Singelens skurrete lydbilde og kaotiske driv gjorde «Treat Me Mean, I Need The Reputation» til en noe oppsiktvekkende radiohit, og det ble i media knyttet stor forventning til Xploding Plastix’ kommende album. Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents kom året etter, og ble svært godt mottatt av både norsk og utenlandsk presse. På platen blandes mørk, cinematisk techno full av jazz- og filmreferanser, med tydelige melodier og hjemmekjære instrumenter som gitar og piano. Albumet ble nominert til både Alarm- og Spellemannprisen.

Etter Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents fulgte to år med hektisk turnéliv i hele Europa og opptredener på blant annet bransjefestivalene Midem i Frankrike og South by Southwest i USA. Xploding Plastix slapp i løpet av denne perioden også EP-en The Benevolent Volume Lurkings (Sony Music, 2003).

Andreplaten, The Donca Matic Singalongs, kom i 2003 på Sony Music. Albumets lydbilde er mer sprikende og uforutsigbart enn på den helhetlige forgjengeren, og uttrykkene veksler mellom svulstige sirkustema, poplåter, klubbjazz og skarp, kaotisk lyttetechno. På platen dukker Sarah Cracknell fra Saint Etienne og Eek-A-Mouse opp som gjestevokalister. The Donca Matic Singalongs ble tildelt Spellemannprisen i klassen elektronika i 2004.

Xploding Plastix ga sommeren 2002 ut en popsingel med Rita Augestad Knudsen på vokal under navnet Electones. Singelen «Summerclouds» (2002) ble hyppig spilt på både norsk og engelsk radio.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Hallvard Wennersberg Hagen Programmering
Jens Petter Nilsen Programmering