Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Wunderkammer

Dannet: 1995
Splittet: 2004

Haugesundsband dannet midt på 90-tallet av gitaristen, vokalisten og komponisten Pål Jackman. Bandet hadde røtter i et band ved navn Ketil & The Kippers (noen ganger bare Kippers), som foruten Jackman selv besto av noen av musikerne fra The Colors Turned Red. Jackman ville imidlertid lage noe originalt, blande musikalske stilarter og benytte seg av «uvanlige» instrumenter, i hvert fall i rockesammenheng. Og med en sigøyner-fiolinst, en jazzbassist (som senere spilte sag), en rocketrommis og en accordeonist.. Les mer..

Haugesundsband dannet midt på 90-tallet av gitaristen, vokalisten og komponisten Pål Jackman. Bandet hadde røtter i et band ved navn Ketil & The Kippers (noen ganger bare Kippers), som foruten Jackman selv besto av noen av musikerne fra The Colors Turned Red. Jackman ville imidlertid lage noe originalt, blande musikalske stilarter og benytte seg av «uvanlige» instrumenter, i hvert fall i rockesammenheng. Og med en sigøyner-fiolinst, en jazzbassist (som senere spilte sag), en rocketrommis og en accordeonist ble musikken svært vanskelig å sette i bås.

Bandet hadde et utall medlemmer, og de hadde konserter med opptil ti musikere på scenen, deriblant to trommeslagere. Av musikerne kan nevnes Gjertrud Økland på fiolin og bratsj, Per Zanussi på sag, Johan Egdetveit på trekkspill og Tanja Orning på cello. Atskillige trommeslagere har vært innom, bl.a. Børge Fjordheim, Paal Nilssen-Love og Endre Landsnes, i tillegg til at Pål Jackmans bror Morten, til daglig i Helldorado, hadde gjesteopptredener.

Wunderkammer debuterte med en trespors EP på Kippers Records midt på 90-tallet, og det litt spesielle med den er at det ene kuttet, «Kippers Black Strap» er med Kippers, noe som ikke fremgår av verken omslag eller label.

Wunderkammer spilte i Berlin i 2000, samme år som Jackman regisserte filmen Detektor. Til nå er det blitt to album, i tillegg til EP-en B-sides(2003).

Bandet har nesten ikke vært aktivt siden utgivelsen i 2003. Noen av musikerne var sterkt opptatt med andre band, som for eksempel Storesund, som også er med i Kaizers Orchestra, og Fjordheim i Cloroform og Morten Abels band. Jackman opptrådte også som soloartist, blant annet som support for Kaizers Orchestra i Holland, Sveits, Tyskland og Danmark.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Børge Fjordheim Trommer
Endre Landsnes Trommer
Gjertrud Økland Fiolin, bratsj
Johan Egdetveit Trekkspill
John Lilja Oud, gitar
Morten Jackman Trommer, sag
Paal Nilssen-Love Trommer
Pål Jackman Gitar, vokal
Per Zanussi Kontrabass
Tanja Orning Cello
Øyvind Storesund Kontrabass