Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

White Willow

White Willow er et fremtredende band innen progrock- og kunstrocksjangeren i Norge. Grunnlagt i 1993 av Jacob Holm-Lupo (gitar), Jan Tariq Rahman (keyboards, senere i We) og Audun Kjus (fløyte). Ga ut debutalbumet Ignis Fatuus på den amerikanske independentlabelen The Laser's Edge i 1995, som førte til at Billboard omtalte dem som "one of the most significant progressive groups of the current era". I de påfølgende årene har White Willow spilt på de fleste toneangivende kunstrockfestivalene i USA og Europa. Bandet.. Les mer..

White Willow er et fremtredende band innen progrock- og kunstrocksjangeren i Norge. Grunnlagt i 1993 av Jacob Holm-Lupo (gitar), Jan Tariq Rahman (keyboards, senere i We) og Audun Kjus (fløyte). Ga ut debutalbumet Ignis Fatuus på den amerikanske independentlabelen The Laser's Edge i 1995, som førte til at Billboard omtalte dem som "one of the most significant progressive groups of the current era".

I de påfølgende årene har White Willow spilt på de fleste toneangivende kunstrockfestivalene i USA og Europa. Bandet blir ansett som en del av "den nye bølgen" innen skandinavisk kunstrock sammen med Änglagård, Anekdoten og Landberk. På det første albumet var gruppen åpenbart inspirert av søttitallsgrupper som King Crimson, Fairport Convention, tidlig Genesis og italienske kunstrockgrupper som PFM og Banco.

Over de påfølgende fire albumene (Ex Tenebris, (1998), Sacrament, (2000), Storm Season, (2004) og Signal To Noise, (2006) - alle på The Laser's Edge) utviklet White Willow seg langsomt fra å være et progressivt folkrockensemble til å bli et tyngre, mer rockbasert progrockband. Felles for alle platene er allikevel en hovedvekt på kvinnelig vokal, vekt på akustiske intrumenter (fløyte, fiolin, cello) og en analog klaviaturpark (mini-moog, mellotron etc.)

Med Storm Season (2004) tok White Willow en klar sving mot mer gitartung og dyster gothprog, mens det siste albumet, Signal To Noise (2006), kombinerte de tidligere albumenes symfoniske og delikate lydbilde med både goth og pop.

White Willow har gjennom årene vært et arnested for mange dyktige musikere, blant dem Danny Young (Gluecifer-trommis), Jan Tariq Rahman (We), Ketil Einarsen, som parallelt med White Willow har vært fløytist i Jaga Jazzist, og Lars Fredrik Frøislie, som har spilt keyboards for Xploding Plastix, Asmegin og Thunderbolt ved siden av egne prosjekter som Wobbler og In Lingua Mortua.

Bandets hovedlåtskriver og gitarist, Jacob Holm-Lupo, er for tiden (per 2008) aktiv med prosjektet The Opium Cartel med musikere fra White Willow, Änglagård, Todd Rundgren og No-Man.

På det siste White Willow-albumet var besetningen Jacob Holm-Lupo (gitar), Trude Eidtang (vokal), Lars Fredrik Frøislie (keyboards), Ketil Einarsen (fløyter), Marthe Berger Walthinsen (bass) og Aage Schou (trommer).

I dag er besetningen basert rundt Jacob Holm-Lupo, Lars Fredrik Frøislie, den britiske vokalisten Rhys Marsh og den svenske trommisen Mattias Olsson (Änglagård).

Arbeid på et nytt album vil begynne i 2009.

White Willow har hatt en viss innflytelse på yngre, spesielt europeiske progrockband, og det tyske bandet Frequency Drift på den franske labelen Musea har hentet sitt navn fra White Willow-låten ”Joyride”.

Utgivelser (singel/EP)

White Willow
Joyride (Radio Edit)
2006