Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

WE

Dannet: 1992
Fra: OsloOslo

Rockeband fra Oslo dannet i 1992. Bandet debuterte i komiserien The Show (med blant andre Otto Jespersen), hvor de laget sine spesielle versjoner av folkekjære sanger som «Lys og Varme» og «Kjærlighetsvisa». Medlemmer er Thomas Felberg (vokal), Andreas «Don» Dons Kirkvaag (gitar) og Kristian «Krisvaag» Dons Kirkvaag (sønner av Trond Kirkvaag (KLM)). Den opprinnelige bassisten Paal V. Bakke ble erstattet av Geir Anders «Goshie» Jensen i 1993. Debutplaten In A Field Of Moose kom på.. Les mer..

Rockeband fra Oslo dannet i 1992. Bandet debuterte i komiserien The Show (med blant andre Otto Jespersen), hvor de laget sine spesielle versjoner av folkekjære sanger som «Lys og Varme» og «Kjærlighetsvisa». Medlemmer er Thomas Felberg (vokal), Andreas «Don» Dons Kirkvaag (gitar) og Kristian «Krisvaag» Dons Kirkvaag (sønner av Trond Kirkvaag (KLM)). Den opprinnelige bassisten Paal V. Bakke ble erstattet av Geir Anders «Goshie» Jensen i 1993.

Debutplaten In A Field Of Moose kom på eget selskap i 1994.

Bandet fikk raskt rykte på seg for å være fenomenale live, og etter å ha spilt på mange klubber i og rundt Oslo de første årene, fikk de kontrakt med Voices of Wonder i 1996.

Første album på VoW, Violently Coloured Sneakers (1996), fikk god mottakelse i pressen, både i Norge og i Europa. Dette førte dem også utenlands for første gang, med spillejobber både i Skandinavia og Europa.

For å flyte videre på suksessen gikk bandet i studio igjen våren 1997 og spilte inn klassikeren Wooferwheels. Albumet ble sluppet i september 1997 i Skandinavia, og i Europa i januar 1998. Med dette fikk de også sine første Europa-jobber på toppen av plakaten. Alle konsertene gjorde dem ekstremt tighte, og bandet fikk gode anmeldelser overalt hvor de spilte. På en av fridagene på denne turen dro bandet for å se Masters of Reality, og tilfeldigheter gjorde at de fikk kontakt med Chris Goss (Kyuss, QOTSA). Goss fikk Wooferwheels i handa.

Vel hjemme i Norge startet WE preproduksjon av sitt tredje album, Livin' the Lore. Nå ble WE invitert til festivaler både i Norge og utlandet. Bandet skulle planlegge sin neste Europa-tur da de fikk tilbud om å være 'special guests' for Masters of Reality. Resultatet ble 28 konserter på 30 dager. På denne turneen debuterte WE i Storbritannia, og bandet fikk igjen gode anmeldelser, både på livespillingen og albumet.

Dette ble også et vendepunkt for bandet. Mange plateselskaper viste sin interesse, og dette passet WE utmerket, siden de allerede hadde lyst til å bytte selskap. I stedet for å signere med et spesielt selskap bestemte bandet seg for å gi ut ulike prosjekter på ulike selskaper. Dette gjorde at interessen for bandet vokste, i tillegg til at WE ble mer uavhengige.

Nye turneer og nye utgivelser kom i slutten av 1999 og gjennom hele 2000. De spilte på Roskilde, Hultsfred, Arvika, Quart, Eurosonic og andre europeiske festivaler.

Den voksende hypen rundt bandet fikk dem til å gå i samtaler med det voksende norske plateselskapet Black Balloon Records. WE hadde allerede startet preproduksjon til Dinosauric Futurobic. Arbeidet med denne plata tok et år, bare avbrutt av utvalgte spillejobber.

Plata ble sluppet i Norge i mars 2002, og senere også i resten av Europa. WE startet med et releaseparty på SoWhat! i Oslo, med en kø på mange hundre meter på utsiden. Turnéplanen ble større og større for hver måned som gikk, for det meste headliner-konserter, men også som support for Queens of the Stone Age på deres Songs for the Deaf-turné i Skandinavia i november 2002.

I januar 2003 startet We på sin Dinosauric Futurobic-turné, med 29 konserter på 30 dager rundt om i hele Europa. El Caco var 'special guest'. Turneen endte i Norge, utsolgte konserter og Alarm-nominasjon til 'beste album'. WE besøkte også SXSW (Texas) i mars 2003.

WE gikk etter turneen rett i studio for å lage et minialbum, Lightyears Ahead. Denne utgivelsen fikk også god mottakelse, og ble fulgt av rundt 10 konserter i Norge.

Høsten 2003 gikk WE i sitt eget Hangaroundsounds Studio, med Don Dons som tekniker. Her startet bandet å preprodusere sitt sjette album, og i Los Angeles satt Chris Goss og mottok tape eter tape med råinnspillinger av materiale bandet mente kunne være aktuelt for Smugglers. Goss kom til Oslo i desember 2003 og produserte og spilte. Det tok altså fem år før WE og Goss endelig møttes for å spille inn musikk sammen. Goss dro hjem til jul, mens bandet startet med perkusjon, overdubs og gjestemusiker-sessions. Venner av WE fra blant annet Euroboys, Turboneger og Gluecifer kom inn og gjorde sitt beste. Februar ble tilbrakt i Sverige i Music A Matic Studios med Johan Forsman (TSOOL) bak miksespakene. Mastering ble gjort på Cutting Room, og da albumet var ferdig, startet WE en hektisk festivalsesong i Norge for å tilrettelegge for utgivelsen av Smugglers. Som vanlig fikk WE supre kritikker, mens deres første radiosingel fra Smugglers, 'Catch Electrique', ble topplistet på spillelistene i Norge. WE spilte også inn en video for låten med Ane Dahl Torp i hovedrollen.

Smugglers ble gitt ut 13. september og fikk massiv omtale i media og unison skryt fra norsk presse. Resultatet ble en historisk førsteplass på VG-lista topp 40.

WE turnerte med albumet på tre kontinenter og gjorde over 150 konserter, hovedsakelig i Europa og Skandinavia. Siste innspurt var i desember 2006 med 14 spillejobber i Tyskland sammen med Motörhead. WE tok deretter ferie i noen uker. De returnerte til studio i januar 2007 for innspillingen av Tension & Release. Rett etter utgivelsen av Smugglers hadde Tariq (keyboards) blitt med i bandet. Tension & Release er det første albumet hvor alle fem bandmedlemmer skrev, arrangerte og spilte. Igjen var kritikkene gode, og mange mente at dette var deres til da beste album.

Tension & Release ble produsert av WE og ble sluppet i Sentral-Europa og Skandinavia i januar 2008 gjennom Nun Music og Rodeostar Records.

2008 og 2009 var satt av til livespilling.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Andreas Dons Kirkvaag Gitar
Geir Anders Jensen Bass (1993 - )
Jan Tariq Rahman Keyboards (2003 - )
Kristian Dons Kirkvaag Trommer
Paal Bakke Bass ( - 1993)
Thomas Felberg Vokal