Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Gjør endringer

Vidar Vang

Født: 22. september 1976
Fra: Bjerkvik

Vidar André Vang, f. 22.9.1976, oppvokst i Bjerkvik i Nordland. Han er vokalist og musiker, som spiller gitar, piano og munnspill, og han er sterkt inspirert av amerikanske musikere som Hank Williams, Bob Dylan og Elvis Presley, men også begeistret for britiske Oasis. Vang startet sin karriere i hjembygda i forskjellige band, som Black Harlem, men satset på en karriere på egen hånd i 1995. Han flyttet til Bergen i 1997, og opptrådte som soloartist. Han utga albumet Blue i.. Les mer..

Vidar André Vang, f. 22.9.1976, oppvokst i Bjerkvik i Nordland. Han er vokalist og musiker, som spiller gitar, piano og munnspill, og han er sterkt inspirert av amerikanske musikere som Hank Williams, Bob Dylan og Elvis Presley, men også begeistret for britiske Oasis.

Vang startet sin karriere i hjembygda i forskjellige band, som Black Harlem, men satset på en karriere på egen hånd i 1995. Han flyttet til Bergen i 1997, og opptrådte som soloartist. Han utga albumet Blue i 1999, et akustisk album der han spilte alle instrumentene selv. Dette albumet ble presset i 300 eksemplarer, og Vang solgte det på konserter.

Høsten 1999 dannet han bandet Vidar Vang & The Northern Men. I bandet spiller Gaute Fredriksen gitar, Kenneth Simonsen trommer, Raymond Jensen piano og gitar, og Eirik Bjarghov bass. Fredriksen er også med på komponistfronten. Vidar Vang spilte på by:Larm i 2000 med stor suksess, og fikk deretter kontrakt med EMI.

Vang flyttet til Oslo høsten 2000. I 2002 kom Rodeo, som fikk meget god mottakelse både i presse og blant publikum. Platen ble nominert til Spellemannprisen i kategorien rock i 2003. Oppfølgeren kom i 2004, begge albumene med fengende amerikansk-inspirert rock – musikk der tekstene er viktige.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Vishnu
Outskirts of Love musiker
2010
Marte Wulff
Safety Pins utøver
2007
Diverse artister
Cowboy & Indianer Sessions Vol. 1
2007
Ingrid Olava, The Northern Men
Highways of my Mind komponist;tekstforfatter
2004
The Northern Men
Happy komponist;tekstforfatter
2004
The Northern Men
Stand up Straight komponist;tekstforfatter
2004
The Northern Men
Here it Is (Radio Edit) komponist;tekstforfatter
2004
Diverse artister
Agn By:Larm 00 Bergen
2000