Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Vidar Lønn-Arnesen

Født: 22. juni 1940
Også kjent som: Burre + Vidar Lønn Arnesen
Fra: Horten

Vokalist, tekstforfatter og programleder, f. 22.6.1940, oppvokst i Horten. Han er ansvarlig for mange av de mest populære og toneangivende programmer innen populærmusikk i radio og TV. Navnet Vidar Lønn-Arnesen har en spesiell klang blant publikum i alle generasjoner: For de yngste er han den syngende onkelen i Barne-TV, for ungdommen er han synonymt med Ti i skuddet, og for de godt voksne er han den smilende allsangverten i Da Capo. Vidar Lønn-Arnesen startet sin karriere på gutterommet, der han laget.. Les mer..

Vokalist, tekstforfatter og programleder, f. 22.6.1940, oppvokst i Horten. Han er ansvarlig for mange av de mest populære og toneangivende programmer innen populærmusikk i radio og TV. Navnet Vidar Lønn-Arnesen har en spesiell klang blant publikum i alle generasjoner: For de yngste er han den syngende onkelen i Barne-TV, for ungdommen er han synonymt med Ti i skuddet, og for de godt voksne er han den smilende allsangverten i Da Capo.

Vidar Lønn-Arnesen startet sin karriere på gutterommet, der han laget egne radioprogrammer på familiens båndopptaker. Han var aktiv i «Barnetimen på Horten Kino» og redaktør av flere skoleaviser. Sammen med en kamerat startet 15 år gamle Vidar den lokale Flakong Radio i 1955. Redaksjonen holdt til på et loft midt i Horten med en radiosender fra annen verdenskrig, og sendte ulovlig i nesten to år. Stasjonen skulle gi NRK konkurranse, og ble meget populær i området rundt Oslofjorden. Til slutt ble stasjonen peilet inn av politiet og stanset.

Vidar startet sanggruppen Top Trio, og platedebuterte i 1958 med denne gruppen. «Eselsangen» ble populær på Ønskekonserten i radio. Under tiden som velferdsoffiser på Lahaugmoen begynte Lønn-Arnesen å arrangere konserter med datidens populære artister. Her dannet han også gruppen The Tainers, som senere skiftet navn til Tre Tainers og fikk platekontrakt. Gruppen ga ut en rekke singler som ble favoritter i radio, blant annet «Tre døgn i bua» og «Der björkarna susa».

Lønn-Arnesens karriere i NRK startet i 1962 med TV-showet Sommerlørdag ved fjorden. Kort tid etter kom han opp med en TV-serie for ungdom, Pop Corn, som ble sendt fra Centraltheatret i flere år. Sommeren 1964 laget han sitt første selvstendige radioprogram, og 1. januar 1965 ble han ansatt i barne- og ungdomsavdelingen i NRK radio. 23. april 1965 var en merkedag i norsk radiohistorie: Det var dagen da det første Ti i skuddet ble sendt. Programmet ble en kjempesuksess, og Lønn-Arnesen ledet det frem til 1970, og senere fra 1981 til 1991.

Høsten 1994 startet Lønn-Arnesen et allsangprogram med Philip Kruses orkester og mange gjester. Programserien, Familietreff i Store Studio, avstedkom også flere plateinnspillinger, blant annet Jo mere vi er sammen. Lønn-Arnesen fikk også anledning til å lage plater for barn. Fra denne tiden er hans tolkninger av Alf Prøysens barneviser de mest populære.

I fjernsynet fortsatte han med barneserien Puslespill og ikke minst Landhandelen – den første TV-produksjonen som tok norsk country på alvor. Denne serien resulterte i platene Vill Vest og Countryfest 1–9. Lønn-Arnesen deltok på de fleste av dem, side om side med blant andre Lillian Askeland og [«Big_Hand»_Johansen Ottar «Big Hand» Johansen].

Våren 1991 lanserte Lønn-Arnesen en av sine største suksesser i form av TV-serien Da Capo. Oppskriften her var gode, gamle slagere i allsang med stort publikum, og en rekke kjente og kjære gjester. Også denne TV-serien avstedkom plateutgivelser.

Etter tolv år med Da Capo, gikk Lønn-Arnesen tilbake til radio. I serien Alle tiders blinkskudd fikk han nok en gang boltre seg med det som for mange lyttere er hans spesialfelt; den gode, gamle popmusikken fra 50-, 60- og 70-tallet. Vidar Lønn-Arnesen har mottatt en rekke priser i årenes løp for sitt arbeid.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Top Trio
Tre Tainers Vokal, gitar

Medvirker på

Kjell Karlsens Orkester
Slottstappet oversetter
2009
Odd Børre
Om du visste oversetter
2007
Vazelina Bilopphøggers
Bensin på bålet oversetter
2007
Jan Roger Barth
Jan Roger Barth oversetter
2006
Søstrene Eikaas
Mot ukjent sted oversetter
2006
Gudny Dahlen
Mest av alt oversetter
2004
Diverse artister
Norsk Rocks Skattkammer - Vol. 2 (Da Rocken Kom Til Norge)
2003
Heidi Hauge
Countryperler oversetter
2003
Sputnik
Sputnik 12 oversetter
2002
Gudny Dahlen
Musikk for 'godt Voksne' - Husker Du... tekstforfatter
1998
A Cappellissimo, Kringkastingsorkestret KORK
Petres julehit '97 (slik petres lyttere vil ha den) utøver
1997
Diverse artister
Pepinos jul
1997
Steffenz Orkester
Neste gang det blir sommer oversetter
1995
Sputnik
Den Norske Festkassetten oversetter
1991
Dænsebændet
Kom og dans oversetter
1990
Scandinavia
Scandinavia 2 oversetter
1990
Bjøro Håland
Bjøro's beste oversetter
1986
Country Team, Ottar 'Big Hand' Johansen
Good Ol' Boys
1981
Diverse artister
Countryfest 7
1981
Diverse artister
Countryfest 5 utøver
1980
Diverse artister
Countryfest 6
1980
Diverse artister
Countryfest 4
1979
Country Snakes
Country Snakes 78
1978
Diverse artister
Countryfest 3
1978
Diverse artister
Countryfest 2 oversetter
1977
Diverse artister
Countryfest 1 oversetter
1976
Diverse artister
Vill Vest - Countryfest
1974
Tre Tainers
Opp Til Alaska / Tommy's Bryllup
1964
Tre Tainers
Nr. 44 / Tre Døgn I 'Bua'
1964
The Hootenanny Five, Tre Tainers
Tre Tainers m/ Hootenanny Five
1964
Tre Tainers
Där Björkorna Susa / Med En Femmer I Lomma
1964
Tre Tainers
Stakkars mannfolk / I snøføyka
1963
Top Trio
Willy / Eselsangen / Baby'n Vår / Bry Deg Litt Om Meg
1958