Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Vidar Johnsen

Født: 24. november 1972
Fra: Haugesund

Vidar Johnsen er fra Haugesund, og kunne alt som 14-åring notere seg en 2. plass på Norsktoppen med ”Vår eneste jord”. Han debuterte som voksen med ”Cover Me” i 1995, og tok i 1999 over som live-vokalist for Vamp etter Jan Toft. Han sang på albumene ”Månemannen” og ”Siste Stikk”, som havnet på hhv. 2. og 1. plass på VG-lista. Fra 2007 konsentrerte Vidar Johnsen seg igjen om egne prosjekter, og fikk stor suksess med en serie samarbeid.. Les mer..

Vidar Johnsen er fra Haugesund, og kunne alt som 14-åring notere seg en 2. plass på Norsktoppen med ”Vår eneste jord”. Han debuterte som voksen med ”Cover Me” i 1995, og tok i 1999 over som live-vokalist for Vamp etter Jan Toft. Han sang på albumene ”Månemannen” og ”Siste Stikk”, som havnet på hhv. 2. og 1. plass på VG-lista.

Fra 2007 konsentrerte Vidar Johnsen seg igjen om egne prosjekter, og fikk stor suksess med en serie samarbeid med svenske Peter Nordberg. I 2012 kom soloalbumet ”Galskapens land”, som oppnådde en 12. plass på VG-lista. I 2013 var han en av deltagerne på ”Stjernekampen” på NRK.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Crimetime Orchestra tenorsaksofon
Vamp Vokal (2000 - 2007)