Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Vibeke Saugestad

Født: 5. februar 1976
Også kjent som: Ms. Goodvibe
Fra: Moss

Vokalist og låtskriver, f. 5.2.1976 i Genova i Italia. Hun bodde i Fredrikstad før hun kom til Moss som fireåring. I barneårene spilte hun piano, men tangentene ble snart byttet ut med gitarstrenger. Tidlig i tenåra spilte hun i det lokale jentebandet Avslørte bondepiker. Hun var 16 år gammel da hun ble spurt om å prøvesynge for Weld som besto av de langt eldre musikerne Jørn Johansen (gitar), Stig Jøraholmen (bass) og Rune B. Johnsen.. Les mer..

Vokalist og låtskriver, f. 5.2.1976 i Genova i Italia. Hun bodde i Fredrikstad før hun kom til Moss som fireåring. I barneårene spilte hun piano, men tangentene ble snart byttet ut med gitarstrenger. Tidlig i tenåra spilte hun i det lokale jentebandet Avslørte bondepiker. Hun var 16 år gammel da hun ble spurt om å prøvesynge for Weld som besto av de langt eldre musikerne Jørn Johansen (gitar), Stig Jøraholmen (bass) og Rune B. Johnsen (trommer). Mossegruppen hadde høye forventninger å leve opp til da de debuterte på  plate, for sjelden har man opplevd lignende hype omkring et nytt norsk band. Den majestestiske førstesingelen, «Crown Imperial Song», ble en stor hit i 1994, og en samlet musikkpresse utpekte Vibeke Saugestad som «norsk rocks redningskvinne». Den rødhårede jentas mørke og sjelfulle stemme sto i dyp kontrast til hennes lave alder.

All viraken førte til en budkrig mellom plateselskapene. EMI vant drakampen, og debutalbumet Natural Tools kom i 1994. Musikken ble beskrevet som amerikanskinspirert, melodiøs skranglerock. Albumet ga gruppen en Spellemannpris i klassen «beste nykommer». Allerede året etter kom oppfølgeren Hello Walls. Gruppen fikk en ny radiohit med låten «They Walk All Over Me», men platen solgte dårlig. Weld slet med å leve opp til de store medieskapte forventningene, og la opp like etter.

Saugestad dukket ned i undergrunnen igjen, og dannet støytrioen Thelyblast sammen med brødrene Svein og Jørgen Lauritzen. I 1998 slapp de den 80-tallsinspirerte indierockplaten Cloud 9, som ikke ble spesielt godt mottatt av kritikerne.

I 1999 skrudde Saugestad ned volumet betraktelig med duoprosjektet Thinkerbell, sammen med gitarist Jørn Christensen (De Press/Can Can/Mercury Motors). De to østfoldingenes vakre og lavmælte rockeplate fikk strålende kritikker. Duoens samarbeid ble lagt på is, men Saugestad har flere ganger uttalt at Thinkerbell kan gjenoppstå.

I 2001 solodebuterte Vibeke Saugestad med platen Into The Shimmering, hvor hun brukte det svenske bandet Brainpool som musikere. Verken denne eller den boogie- og glamrockinspirerte oppfølgeren Overdrive (2003) ble store kritikerfavoritter. Vibeke Saugestad har hele tiden valgt å kjøre sitt eget løp, hun insisterer på at musikk skal være moro og har aldri hatt de samme ambisjonene som deler av musikkpressen har hatt på hennes vegne. I tillegg til plateutgivelsene har hun i en årrekke frontet den lokale festivalen Rock Mot Fotball, spilt i partybandet The Twistaroos, i coverbandet The Jahn Teigen Experience og med kompisene i The Yum Yums.

I 2003 mottok hun Moss kommunes kulturpris.

Medlem i

Avslørte Bondepiker Vokal
The Jahn Teigen Experience Vokal
The Twistaroos Vokal, tamburin, maracas, recorder
The Yum Yums Vokal (2001 - )
Thelyblast Vokal
Thinkerbell Vokal
Weld Vokal

Medvirker på

The Yum Yums
...Play Good Music
2013
Thinkerbell
Thinkerbell 2 komponist;tekstforfatter
2011
Thinkerbell
Lost komponist;tekstforfatter
2011
The Twistaroos
Twisted! komponist;tekstforfatter
2010
The Yum Yums
Whatever Rhymes With Baby komponist;tekstforfatter
2010
Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne
Snøret i bånn utøver
2010
Black Debbath
Black Debbaths beste - Ti år med rock mot alt som er kult utøver
2009
Ann Brashares
En jeans og fire jenter / Ann Brashares
2005
Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne
Mann ombord - skuta er vekk utøver
2004
The Graves
Amazing Graves utøver
2002
Poor Rich Ones
Joe Maynard's Favourites utøver
2001
The Yum Yums
Now I Know tekstforfatter
1999
Dødt Løp
Lyse dager utøver
1998
Thinkerbell
Here Tomorrow komponist;tekstforfatter
1998
Thinkerbell
Thinkerbell komponist;tekstforfatter
1998
Thinkerbell
Caller komponist;tekstforfatter
1998
Thelyblast
Cloud 9 tekstforfatter
1998
Anne Grete Preus
Mosaikk - 16 biter utøver
1998
Dødt Løp
Dødt løp utøver
1998
Thinkerbell
Velvet Days komponist;tekstforfatter
1998
Anne Grete Preus
Vrimmel utøver
1996
Weld
Hello Walls utøver
1995
Diverse artister
Mosserock 30 År - 1965-1995
1995
Weld
Natural Tools utøver
1994
Weld
She Won't Lie Down komponist;tekstforfatter
1994