Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Venke Knutson

Født: 20. oktober 1978
Også kjent som: Venke Knutson Liodden
Fra: Birkeland

Venke Knutson Liodden, norsk popvokalist f. 20.10.1978. Hun vokste opp i en musikalsk familie i Birkeland på Sørlandet. I barndommen spilte hun piano, korpstromme og sang i flere kor. Etter ungdomsskolen flyttet hun med familien til Houston, Texas, og i to år sang hun i kor og deltok i musikaloppsetninger her. Hun debuterte som vokalist i et jazzband som ble startet i forbindelse med Operasjon Dagsverk i 1996. Etter å ha gått musikklinja på videregående, begynte Venke på lærerhøgskolen i.. Les mer..

Venke Knutson Liodden, norsk popvokalist f. 20.10.1978. Hun vokste opp i en musikalsk familie i Birkeland på Sørlandet. I barndommen spilte hun piano, korpstromme og sang i flere kor.

Etter ungdomsskolen flyttet hun med familien til Houston, Texas, og i to år sang hun i kor og deltok i musikaloppsetninger her. Hun debuterte som vokalist i et jazzband som ble startet i forbindelse med Operasjon Dagsverk i 1996. Etter å ha gått musikklinja på videregående, begynte Venke på lærerhøgskolen i Oslo. Hun sang i flere band, og sammen med Erik Faber og gruppen S.P.O.O.N vant hun NM i Rock i 1999.

Våren 2002 begynte Venke å samarbeide med Jørn Dahl, som tidligere hadde produsert Lene Marlin og Sissel Kyrkjebø. De to skrev en rekke låter sammen, og året etter fikk hun platekontrakt med Universal Music. Samtidig havnet hun i stallen til Playroom-manager/Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen. Sommeren 2003 debuterte Venke Knutson med poprocksingelen «Panic». Låten ble A-lista på NRK Petre, og den lå på radiolista Hit 40 i tre måneder. Debutalbumet Scared (2004) solgte til gullplate.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.