Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Ved Buens Ende

Dannet: 1994
Splittet: 1997
Fra: Oslo

Avantgarde metallband, dannet i Oslo i 1994 av trommeslageren Carl-Michael Eide. Musikken til Ved Buens Ende er mangfoldig, med stille instrumentale, jazzinfluerte seksjoner og aggressive black metal blast beats og vokaler. Ved Buens Ende refererer til regnbuen Bifrost i norrøn mytologi. Bandet fikk kontrakt med det britiske plateselskapet Misanthropy Records. Bandet var unikt med sin blanding av mange musikalske elementer og Eides crooning. Bandet ble oppløst i 1997 etter å ha gitt ut bare et album, Written in Waters. 26. april 2006.. Les mer..

Avantgarde metallband, dannet i Oslo i 1994 av trommeslageren Carl-Michael Eide. Musikken til Ved Buens Ende er mangfoldig, med stille instrumentale, jazzinfluerte seksjoner og aggressive black metal blast beats og vokaler.

Ved Buens Ende refererer til regnbuen Bifrost i norrøn mytologi.

Bandet fikk kontrakt med det britiske plateselskapet Misanthropy Records. Bandet var unikt med sin blanding av mange musikalske elementer og Eides crooning.

Bandet ble oppløst i 1997 etter å ha gitt ut bare et album, Written in Waters.

26. april 2006 meldte imidlertid blabbermouth.net at Ved Buens Ende hadde gjenoppstått, og at de arbeidet med nytt materiale. Sammen med Vicotnik og Carl-Michael Eide, som nå spilte gitar i stedet for trommer, var det nå to nye medlemmer: Petter «Plenum» Berntsen på bass og Einar «Esso» Sjursø på trommer. De var også medlemmer av Carl-Michael Eides band Virus. Mange av bandets fans var overrasket over at Skoll var erstattet av Berntsen.

Bandets trommeslager, Einar Sjursø, hadde dette å si om bandet på blabbermouth.net:
«Vi vil spille inn et nytt album i år, som skal gis ut i 2007 av et ikke-bestemt plateselskap (interresserte kan ta kontakt) og vi tar også sikte på å spille live, hvor vi vil fremføre materiale både fra Written In Waters og Virus' Carheart-album, pluss selvfølgelig nye komposisjoner. Det nye materialet er nå under utvikling og vil skille seg fra både Written In Waters og Carheart, men fremdeles beholde de originale gitarlydene fra de utgivelsene.»

Bandet ble oppløst igjen i 2007.

Medlemmer

Carl-Michael Eide Trommer, gitar (1994 - 1997, 2006 - 2007)
Einar Olav Sjursø Trommer (2006 - 2007)
Hugh Stephen James Mingay Bass (tidligere medlem)
Lill Kathrine Stensrud Sessionvokal, Written in Waters
Petter Berntsen Bass (2006 - 2007)
Simen Hestnæs Vokal på turné og ...Coiled in Obscurity
Steinar Johnsen Keyboards på turné og ...Coiled in Obscurity
Vicotnik Gitar, vokal (tidligere medlem)

Utgivelser (album)

Ved Buens Ende
Written in Waters
1995