Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Vassendgutane

Dannet: 1996
Fra: Ørsta

Vassendgutane kaller musikken sin for ”fest-country”, og garanterer at konsertene blir ”en ekte fest på lokalet”. Denne oppskriften har gitt dem stor suksess her hjemme, der samtlige av utgivelsene har solgt til gullstatus. To av albumene har desssuten gått helt til topps på VG-lista. Bandet startet i 1996, og har hatt en del utskiftninger underveis. Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal har vært med helt siden starten, og har også markert seg som låtskrivere. Den største suksessen til.. Les mer..

Vassendgutane kaller musikken sin for ”fest-country”, og garanterer at konsertene blir ”en ekte fest på lokalet”. Denne oppskriften har gitt dem stor suksess her hjemme, der samtlige av utgivelsene har solgt til gullstatus. To av albumene har desssuten gått helt til topps på VG-lista. Bandet startet i 1996, og har hatt en del utskiftninger underveis. Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal har vært med helt siden starten, og har også markert seg som låtskrivere.

Den største suksessen til Vassendgutane kom med ”XO” i 2008, som lå hele 26 uker på VG-lista. Også 2013-utgivelsen ”Hesteslepp” gjorde det svært bra, og lå inne 17 uker. Vassendgutane representerer mye av den samme tradisjonene innen vestlands-countryen som Teddy Nelson i sin tid sto for. Blant de mest kjente låtene deres er ”Silikon i tatti”, ”Granada”, ”Love You Geir” og ”Ungkar med dobbelseng”.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Alf Rune Melby Steelgitar
Arthur Johan Bjørdal Vokal, gitar
Ernst Olaf Brune Trekkspill
Frank Willy Utgård Gitar
Kim Erik Lillestøl Trommer
Lars Egil Vågseter Steelgitar, dobro
Rune Ståle Brautaset Kassegitar
Sindre Aam Vokal, bass

Medvirker på

Diverse artister
Country & Dans
2018
Diverse artister
Julefest i vest band
2010
Vestlandsfanden
Tipping & Trygd band
2009