Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Varg Vikernes

Født: 11. februar 1973
Også kjent som: Count Grishnackh + Greven + Burzum + Kristian Vikernes + Kristian Larsson Vikernes
Fra: Bergen

Burzum ble startet opp som et enmannsprosjekt av Kristian (Varg) Vikernes (også kjent som Greven) i Bergen tidlig på 90-tallet. Til å begynne med var musikken kald og ekstrem klassisk svartmetall. Inspirasjonskilden var Mayhem, og Greven var også med i dette bandet i en kort periode. Varg Vikernes fikk tidlig mye omtale i media. Omslaget på albumet Aske viste et bilde av nedbrente Fantoft stavkirke, en kirke Vikernes ble mistenkt for å ha satt fyr på. På førsteopplaget av.. Les mer..

Burzum ble startet opp som et enmannsprosjekt av Kristian (Varg) Vikernes (også kjent som Greven) i Bergen tidlig på 90-tallet. Til å begynne med var musikken kald og ekstrem klassisk svartmetall. Inspirasjonskilden var Mayhem, og Greven var også med i dette bandet i en kort periode.

Varg Vikernes fikk tidlig mye omtale i media. Omslaget på albumet Aske viste et bilde av nedbrente Fantoft stavkirke, en kirke Vikernes ble mistenkt for å ha satt fyr på. På førsteopplaget av Aske fulgte det med en lighter.

Vikernes ble kort etter dømt for drapet på Mayhem-kollega Øystein Aarseth, og ble dømt til 21 års fengsel. Vikernes fortsatte å produsere Burzum fra fengslet. Musikken ble nå mer synthbasert og sær. På grunn av fascistiske tekster var det ingen som ønsket å gjøre noe med disse utgivelsene i Norge. Det engelske selskapet Misanthropy ga ut skivene.

De originale utgivelsene av de første Burzum-albumene er i dag å regne som samleobjekter.

Medlem i

Mayhem Bass (1992 - 1993)

Utgivelser (singel/EP)

Varg Vikernes
Aske
1993