Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Valhalla

Trondheimsband som eksisterte rundt midten av 1990-tallet, og spilte en blanding av heavyrock og grunge. Valhalla oppsto av restene etter Trondheimsbandet Hardline med tre av medlemmene derfra, gitaristen Svein Grostad, bassisten Egil Trøa, vokalisten Børge Pedersen, som tidligere hadde vært i Road, og trommeslageren Geir Simonsen. Denne kvartetten var bl.a. i England, og spilte på Marquee Club i London, men denne besetningen laget ingen plater. Bandet ble oppløst, men Grostad fortsatte under samme navn.. Les mer..

Trondheimsband som eksisterte rundt midten av 1990-tallet, og spilte en blanding av heavyrock og grunge. Valhalla oppsto av restene etter Trondheimsbandet Hardline med tre av medlemmene derfra, gitaristen Svein Grostad, bassisten Egil Trøa, vokalisten Børge Pedersen, som tidligere hadde vært i Road, og trommeslageren Geir Simonsen. Denne kvartetten var bl.a. i England, og spilte på Marquee Club i London, men denne besetningen laget ingen plater.
Bandet ble oppløst, men Grostad fortsatte under samme navn med andre musikere. Ove Røen spilte bass, Tommy Folstadli spilte trommer og først var Per Flaa, deretter Rolf Bakken vokalist i den nye besetningen. De spilte inn et album i Brygga Studio i Trondheim, med Bakken på vokal. Valhalla ble oppløst i 1997, og Grostad begynte da i countryrockbandet The Scarecrows, som har utgitt fire album, hvorav Grostad spiller på de to siste. Også Folstadli og Røen har etter hvert funnet veien dit. Bjørn Grønvik er vokalist, gitarist og komponist i The Scarecrows, som har gitt ut Waiting For A Wonder (1995), Scarecrows (1997), Crowman (2000) og Rattlesnake Law (2003).
I 2004 kom Valhalla sammen igjen, og har spilt noen reunionkonserter.

Medlemmer

Ove Røen Bass
Rolf Bakken Vokal
Svein Grostad Gitar
Tommy Folstadli Trommer

Utgivelser (album)

Valhalla
Rush
1995

Medvirker på

Diverse artister
Partyterror vol. 2
1994