Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Vagabond [hard rock]

Dannet: 1993
Splittet: 2005
Fra: Raufoss

Vagabond var et hardrockband fra Toten, som ble satt i gang i 1993 av Ronni Le Tekrø. Bandet ble startet i en periode da det ikke skjedde så mye rundt TNT. Tekrø fikk med seg Hans-Olav Solli (vokal), Morten Skaget (bass), Steinar Krokstad (trommer) og Dag Stokke (keyboards). Hans-Olav Solli hadde tidligere sunget i Sons Of Angels, men ble etter hvert skiftet ut med den relativt ukjente vokalisten Jørn Lande. Vagabond debuterte med albumet Vagabond i.. Les mer..

Vagabond var et hardrockband fra Toten, som ble satt i gang i 1993 av Ronni Le Tekrø. Bandet ble startet i en periode da det ikke skjedde så mye rundt TNT. Tekrø fikk med seg Hans-Olav Solli (vokal), Morten Skaget (bass), Steinar Krokstad (trommer) og Dag Stokke (keyboards). Hans-Olav Solli hadde tidligere sunget i Sons Of Angels, men ble etter hvert skiftet ut med den relativt ukjente vokalisten Jørn Lande.

Vagabond debuterte med albumet Vagabond i 1994. Det skal ha solgt rundt 10 000 eksemplarer, men norsk EMI valgte likevel ikke å satse videre på bandet. Det andre albumet fikk tittelen A Huge Fan Of Life, og kom ut på Sonet her hjemme. Det ble ellers sluppet i Japan i 1995 – et halvt år før det kom ut i Norge. Året etter ble TNT gjenforent, noe som innebar slutten for Vagabond. Både Skagen og Le Tekrø gikk da tilbake til TNT.

De fleste av medlemmene i Vagabond fortsatte å sette spor etter seg innen norsk rock. Jørn Lande fikk en flying start med bandet, og har senere markert seg internasjonalt som en svært dyktig hardrock-vokalist. Han har vært med i grupper som ARK, Beyond Twilight, Millenium, Mundanus Imperium, The Snakes og Masterplan. Hoveddelen av karrieren har likevel vært som soloartisten Jorn, med en lang rekke plateutgivelser – der både Ronni Le Tekrø og Morten Skagen har medvirket som musikere.

Dag Stokke døde i 2011, bare 44 år gammel. Han debuterte som live-keyboardist i TNT som 19-åring, og spilte også med Stage Dolls og Terje Rypdal.

Medlemmer

Dag Stokke Tangenter
Jorn Vokal
Ronni Le Tekrø Gitar
Steinar Krokstad Trommer
Tony Harnell Låtskriver