Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Uro

Dannet: 1994
Splittet: 2006
Fra: Oslo

Hiphop-gruppe fra Frogner i Oslo, bestående av Lars «Lasarus» Mørch Finborud, Sigurd «Lex Lutor» Holvik og Haakon «Daffy» Fjørtoft. De var blant pionérene i det norskspråklige hiphop-miljøet som utviklet seg i Oslo i kjølvannet av Gatas Parlament og Ellers Det midt på 90-tallet. I 1997 slapp de demoen UROkkelig – med gjestespill fra Jester, Definite og Apollo, og URO fulgte opp med bidrag på samleplata Rhymers Bench (1999) og ga ut 12-tommeren Snakker så du.. Les mer..

Hiphop-gruppe fra Frogner i Oslo, bestående av Lars «Lasarus» Mørch Finborud, Sigurd «Lex Lutor» Holvik og Haakon «Daffy» Fjørtoft. De var blant pionérene i det norskspråklige hiphop-miljøet som utviklet seg i Oslo i kjølvannet av Gatas Parlament og Ellers Det midt på 90-tallet.

I 1997 slapp de demoen UROkkelig – med gjestespill fra Jester, Definite og Apollo, og URO fulgte opp med bidrag på samleplata Rhymers Bench (1999) og ga ut 12-tommeren Snakker så du skjønner (2000).

Albumet Sirkus URO kom i 2001, med hjelp fra så godt som hele det norskspråklige rapmiljøet og Jan Erik Vold og NRKs Ingolf Håkon Teigene. Lasarus satte sammen to samleplater med gammel norsk rhythm'n'blues, jazz og funk, Maiden Voyage (2002) og Aérien Voyage (2003), samtidig som URO ble redusert til duo da Daffy takket for seg. Gruppen fortsatte med to tredeler av en planlagt EP-trilogi: Frank Schwindel presenterer URO (2003) og Frank Schwindel svindler URO på en høyst schwindelaktig måte (2004) – utgitt på deres eget Schwindel Records.

URO ble oppløst i 2006.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Uro
Intro
2002
Apollo, Uro
Uroelementer
2001
Uro
Snakk så du skjønner
2000