Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Urgehal

Dannet: 1992
Også kjent som: Diabolical
Fra: Hønefoss

Urgehal er et norsk svartmetallband fra Hønefoss, startet av T. Nefas og Enzifer i 1992. Urgehal består i 2009 av T. Nefas (Trond Bråthen, gitar, vokal, f. 1977), Enzifer (Thomas Søberg, gitar, f. 1977), Mannevond (Lloyd Hektoen, bass, f. 1985) og Renton (Eirik Renton, trommer, f. 1983). I begynnelsen kalte bandet seg Diabolical, og de rekrutterte Chiron (alias Ulv) på bass og Aradia på keyboard for en kort periode. Men ingenting ble utgitt før navnebyttet til Urgehal. Navnet kommer fra norrøn.. Les mer..

Urgehal er et norsk svartmetallband fra Hønefoss, startet av T. Nefas og Enzifer i 1992. Urgehal består i 2009 av T. Nefas (Trond Bråthen, gitar, vokal, f. 1977), Enzifer (Thomas Søberg, gitar, f. 1977), Mannevond (Lloyd Hektoen, bass, f. 1985) og Renton (Eirik Renton, trommer, f. 1983).

I begynnelsen kalte bandet seg Diabolical, og de rekrutterte Chiron (alias Ulv) på bass og Aradia på keyboard for en kort periode. Men ingenting ble utgitt før navnebyttet til Urgehal. Navnet kommer fra norrøn mytologi og er betegnelsen på en endeløs mørk skog hvor ondskap og negativitet gror.

Urgehal er et av flere norske band som bruker 'True Norwegain black metal'-merkelappen på utgivelsene sine. Det symboliserer at dette er ekte satanisk svartmetall, og viser en distanse til den etter hvert veldig omfattende delen av svartmetall som ikke forholder seg til de opprinnelige sjangerreglene. Andre band i 'True Norwegian black metal'-sjangeren er blant andre Gehenna, Taake og Carpathian Forest.

Til tross for at bandet har holdt på i over 15 år, har deres musikalske stil endret seg i liten eller ingen grad, noe de også legger stor vekt på i sitt artistiske uttrykk.

Den første demoen Ferd kom i 1994, etterfulgt av Rise of the Monument året etter. Etter demoinnspillingene forlot Aradia bandet, da keyboard ikke lenger var en del av lydbildet.

Deres første album, Arma Christi (1997) ble utgitt på det tyske selskapet No Colours, som for øvrig er samme etikett som ga ut det aller første Dimmu Borgir-albumet, For all tid (1994).

Massive Terrestrial Strike var Urgehals andre album, og det siste som ble utgitt på No Colours. Det var også det første albumet der trommeslager Uruz var med.

Den norske etiketten Flesh For Beast, drevet av Morten Kaalhus (vokalist i Endezzma), ga i 2001 ut Urgehals tredje plate Atomkinder. Flesh For Beast var kjent for kun å utgi band med en satanisk ideologi som passet inn med deres egen.

På det neste albumet, Through Thick Fog Till Death, samarbeidet Flesh For Beast med det polske selskapet Agonia Records for å oppnå bedre distribusjon av utgivelsen.

I etterkant av albumslippet skulle bandet på turné med det svenske bandet Shining, men ved ankomst Tyskland fikk de beskjed om at hele turnéen var avlyst fordi Shining ikke ville klare å stille, og det ble med kun én konsert.

Neste utgivelse ble Demonrape 7” som inneholdt låtene 'Serpent Messiah' og 'Demonrape'.

I 2004 spilte Urgehal på Infernofestivalen i Oslo, og konserten ble av mange ansett som en av de beste konsertene under hele festivalen. Senere samme år la de ut på en treukers turné med polske Thunderbolt og Dawn of Azazel.

I 2006 kom albumet Goatcraft Torment, det første med Mannevond på bass etter at Sregroth forlot bandet samme år. Urgehal har alltid tviholdt på de grunnleggende verdiene i svartmetall, og etablerte seg tidlig som et av de mest ekstreme bandene i undergrunnen. Goatcraft Torment åpner med frasen 'This is satanic black metal', en erkæring om hvor gruppen står ideologisk og musikalsk.

Albumet ble etterfulgt av en suksessrik tre uker lang turné med Taake og Koldbrann, hvor Taake laget oppstyr ved at frontmann og vokalist Hoest hadde et hakekors malt på brystet under en konsert i den tyske byen Essen. Taake ble tatt av plakaten på de neste konsertene, mens Koldbrann og Urgehal spilte videre.

I 2007 utgav Agonia samlealbumet The Eternal Eclipse - 15 Years of Satanic Black Metal. Her finner man tidligere uutgitte sanger og gamle sanger innspilt ene og alene for denne utgivelsen i Urgehals eget øvingslokale. Dette ble det siste albumet som ble utgitt på Agonia.

Urgehal signerte så med det franske selskapet Seasons of Mist som også har blant andre Mayhem i stallen. Albumet Ikonoklast ble innspilt og sluppet i 2009.

Foruten å være en stor drivkraft i Urgehal er T. Nefas også aktiv i bandene Endezzma, Angstskvadron, Vulture Lord og Beastcraft. Mannevond er vokalist i gruppen Koldbrann og bassist og vokalist i NettleCarrier. Renton er trommeslager i bandet Sarkom.

Medlemmer

Aradia Keyboards (1992-1995)
Chiron Bass (1992 - 1997)
Enzifer Gitar (1992 - ), trommer (1992 - 1997)
Hoest Vokal (2007)
Lloyd Hektoen Bass (2007 - ?)
Renton Trommer (2008 - 2010)
Shregoth Bass (2003 - 2006)
T. Nefas Gitar, vokal (1992 - 2012 RIP)
Uruz Trommer (1998 - 2008, 2011 - )

Utgivelser (singel/EP)

Urgehal
Demonrape 7”
2005
Urgehal
Rise of the Monument
1995
Urgehal
Ferd
1994