Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ungdomslaget Ny Von

Fra: Tromsø

Ungdomslaget Ny Von var et nordnorsk band, som ga ut sin eneste LP på MAI i 1978. Bandet holdt til i Tromsø, og besto av musikere som på forskjellig vis skulle gjøre seg bemerket i de kommende årene. Medvirkende på albumet var Marit Mathiesen (vokal), Jan Henrik Henriksen (gitar), Ragnar Olsen (gitar, torader), Arvid Esperø (bass) og Svein Nymo (fele), mens Jostein Eide var produsent i Bel Lydstudio. -Våres konklusjon e at sannheita som.. Les mer..

Ungdomslaget Ny Von var et nordnorsk band, som ga ut sin eneste LP på MAI i 1978. Bandet holdt til i Tromsø, og besto av musikere som på forskjellig vis skulle gjøre seg bemerket i de kommende årene. Medvirkende på albumet var Marit Mathiesen (vokal), Jan Henrik Henriksen (gitar), Ragnar Olsen (gitar, torader), Arvid Esperø (bass) og Svein Nymo (fele), mens Jostein Eide var produsent i Bel Lydstudio.

-Våres konklusjon e at sannheita som regel har venstrevri, står det å lese i tekstheftet som følger med utgivelsen. Og Ungdomslaget Ny Von var et politisk engasjert band, med temaer som fraflytting, arbeidsledighet og den nye oljerikdommen. De fleste av melodiene på Ungdomslaget Ny Von var skrevet av Ragnar Olsen, men også Marit Mathiesen komponerte flere låter. Den mest kjente melodien heter ”Sluttsang”, og er skrevet av Sverre Kjeldsberg, med tekst av Klaus Hagerup. Senere skulle den bli mer kjent som ”Elinors vise”.

I de påfølgende årene skulle Marit Mathiesen gi ut flere egne plater, slik som Tenk Om ... (1980), Marit Mathiesen Med Parfyme ‎(1981), Gale Hjerte ‎(1984) og Speilets Tale (1992). Ragnar Olsen ble dikter og oversetter for Hålogaland Teater, og ga i 1993 ut soloalbumet Polarlys . Senere ble det også en rekke plater med Boknakaran. Felespilleren Svein Nymo hadde fartstid fra Jensine Olsen Plastikk Band, og var også med i bl.a. Nabolaget og Vangsgutane. I 1991 kom soloalbumet Bygdefusjon fra Rastafaret, som bl.a. bød på norsk folkemusikk i rock- og reggae-drakt.

Arvid Esperø hadde debutert på plate med PS-gruppa i 1973, og produserte ellers mange av utgivelsene på MAI. I NRK sto han senere bak TV-produksjoner som den stort anlagte Norsk Rocks Historie. I 2006 ble han prosjektleder for det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock i Trøndelag, som senere skulle bli kjent som Rockheim.

Medlemmer

Arvid Esperø Bass
Jan Henrik Henriksen Gitar
Marit Mathiesen Vokal
Ragnar Olsen Gitar, tekstforfatter, komponist
Svein Nymo Fiolin

Utgivelser (album)

Ungdomslaget Ny Von
Ungdomslaget Ny Von
1978