Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Ulver

Dannet: 1992

Nesodden-band startet i 1992 som et svartmetallband. De har gjennomgått en del radikale stilskifter opp gjennom årene, og har utviklet seg i retning av et mer eksperimentelt og sjangeroverskridende band. Ulver ble startet i 1992 av Garm (Kristoffer Garm Rygg), først som vokalist, senere også diverse andre instrumenter, og Czral (Carl Michael Eide) på trommer. Med seg hadde de Skoll (Hugh Stephen James Mingay) på bass, Aismal (Torbjørn Pedersen) på gitar og Haavard (Håvard Jørgensen).. Les mer..

Nesodden-band startet i 1992 som et svartmetallband. De har gjennomgått en del radikale stilskifter opp gjennom årene, og har utviklet seg i retning av et mer eksperimentelt og sjangeroverskridende band.

Ulver ble startet i 1992 av Garm (Kristoffer Garm Rygg), først som vokalist, senere også diverse andre instrumenter, og Czral (Carl Michael Eide) på trommer. Med seg hadde de Skoll (Hugh Stephen James Mingay) på bass, Aismal (Torbjørn Pedersen) på gitar og Haavard (Håvard Jørgensen) på gitar. Czral sluttet etter kort tid, og i hans sted kom AiwarikiaR (Erik Olivier Lancelot) med som trommeslager. Ulver hadde sin første spillejobb på Bootleg i Oslo i 1993. I 1994 spilte de inn sitt debutalbum, som først ble utgitt året etter.

Kveldssanger (1996) var bandet blitt akustisk med gitarist Haavard på tverrfløyte. Skoll og Aismal var tilbake på Nattens Madrigal (1997), men sluttet etter utgivelsen. En annen musiker som skulle komme til å bety svært mye for Ulvers utvikling var Tore Ylvisaker (eks Jungle Medics, Origami etc.). Han bidro med programmering/sampling etc. fra album nummer fire, hvor de satte musikk til tekster av poeten William Blake. Blake-albumet var deres første på Jester Records, grunnlagt av Rygg (nå kjent som Trickster G. pluss en del andre aliaser) som en kanal for å utgi Ulver, men som også har utgitt andre artister i årenes løp.

Mot slutten av forrige årtusen var bandet blitt til en duo, bestående av Garm og Ylvisaker. I 1999 kom EP-en Metamorphosis, i 2000 albumet Perdition City, og i 2000 og 2001 kom EP-ene Teachings In Silence og Silencing The Singings. Disse kom i begrensete opplag, men ble nyutgitt i samlet form i 2003. Samme år ble duoen til trio ved at forfatteren/forleggeren Jørn H. Sværen ble med i bandet, og de kom også med EP-en A Quick Fix Of Melancholy.

Ulver har også jobbet mye med filmmusikk. I 2000 lagde Ulver musikken til en svensk novellefilm ved navn Lyckantropen, og i 2003 kom musikken til Svidd Neger. I 2004 hadde Salto, Salmiakk og Kaffe premiere, og de laget også mye av musikken til Uno fra samme år.

De hatt satt tydelige spor etter seg i norsk musikkliv, og har etter ti år en imponerende diskografi bak seg.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

A. Reza Gitar (tidligere medlem)
Carl-Michael Eide Trommer (tidligere medlem)
Daniel O'Sullivan Gitar, bass, keyboards
Erik Olivier Lancelot Trommer, fløyte (tidligere medlem)
Grellmund Gitar (tidligere medlem, RIP)
Håvard Jørgensen Gitar (session - tidligere medlem)
Hugh Stephen James Mingay Bass ( - 1998)
Jørn Henrik Sværen Div.
Knut Magne Valle Gitar (tidligere medlem)
Kristoffer Rygg Vokal, programmering
Robin Bass (tidligere medlem)
Torbjørn Pedersen Gitar (tidligere medlem)
Tore Ylvisaker Programmering, keyboards