Gjør endringer

Trulz & Robin

Dannet: 1996
Fra: Oslo

Technoduo bestående av Truls Kvam fra Oslo og Robin Crafoord fra Sverige. Kvam og Crafoord møttes i Oslo i 1996 og etablerte seg raskt blant Norges mest populære og aktive DJer. De har stått for en lang rekke energiske og gledesmettede DJ-sett og populære klubbkonsepter på utesteder som Skansen, Jazid og Killyrego. I 1999 slapp duoen sin første 12-tommer, Oslo Boys, som blant annet ble kåret til «Ukas single» av den anerkjente BBC-DJen Colin Dale. De påfølgende årene deltok Trulz.. Les mer..

Technoduo bestående av Truls Kvam fra Oslo og Robin Crafoord fra Sverige. Kvam og Crafoord møttes i Oslo i 1996 og etablerte seg raskt blant Norges mest populære og aktive DJer. De har stått for en lang rekke energiske og gledesmettede DJ-sett og populære klubbkonsepter på utesteder som Skansen, Jazid og Killyrego.

I 1999 slapp duoen sin første 12-tommer, Oslo Boys, som blant annet ble kåret til «Ukas single» av den anerkjente BBC-DJen Colin Dale. De påfølgende årene deltok Trulz & Robin på noen internasjonale samleplater og slapp et par singler, blant annet på sitt eget plateselskap, Electronic Be.

Debutalbumet Mechanized World kom i 2001 og besto av tett, sammenmixet dansetechno med solid kondisjon. Platen ble nominert til Alarmprisen og skaffet blant annet Trulz & Robin spillejobb på Roskildefestivalen og technoklubben Tresor i Berlin.

Oppfølgeren, dobbeltalbumet Kaosmatisk (2003), var hakket mer ambisiøs enn den rett frem og rytmebaserte debutplaten. På Kaosmatisk menger skitten støy, rockeelementer og hylende vokalinnslag seg med duoens karakteristiske techno, og platen er dessuten mer låtbasert enn den sammenflettede Mechanized World. Multi-instrumentalist Christian Cook alias Baseman deltok på Kaosmatisk, og hadde ifølge Trulz & Robin stor innvirkning på platens varierte lydbilde.

På Trulz & Robins tredjealbum, Intersexual (2004), er Baseman oppgradert til gjestemedlem og tilfører med sin bassgitar en mer organisk dimensjon til platens stumpe techno og electro. Intersexual ble sluppet på Oslo-labelen Planet Noise, hvor Trulz & Robin tidligere har figurert under tegneserie-aliasene Laminim og Cottonhead.

Medvirker på

Kango's Stein Massiv
Ferskfesk
2004