Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Troll

Dannet: 1993
Fra: Oslo

Svartmetallband startet i Oslo i 1993 av Nagash (Stian Arnesen). Bandets debut, Trollstorm Over Nidingjuv, ble spilt inn i mai 1995, men først utgitt mot slutten av 1996. Denne firespors EP-en viste et aggressivt band. Stilen var rå, brutal, og kanskje til og med litt primitiv, men skiva hadde en solid produksjon. Det tok ikke lang tid før bandet hadde spilt inn sin første fullengder, albumet med den kontroversielle tittelen Drep De Kristne (1996), opprinnelig utgitt på det nederlandske selskapet.. Les mer..

Svartmetallband startet i Oslo i 1993 av Nagash (Stian Arnesen). Bandets debut, Trollstorm Over Nidingjuv, ble spilt inn i mai 1995, men først utgitt mot slutten av 1996. Denne firespors EP-en viste et aggressivt band. Stilen var rå, brutal, og kanskje til og med litt primitiv, men skiva hadde en solid produksjon.

Det tok ikke lang tid før bandet hadde spilt inn sin første fullengder, albumet med den kontroversielle tittelen Drep De Kristne (1996), opprinnelig utgitt på det nederlandske selskapet Damnation Records. Dette albumet viste at Troll var et band i utvikling. Stilmessig hadde de beholdt aggressiviteten fra EP-en, men samtidig tatt musikken et steg videre. Drep De Kristne er et knusende svartmetallalbum, med innslag av mørk folklore-musikk.

Kort etter denne utgivelsen søkte Troll seg hjemover, og Head Not Found ga ut albumet på nytt i 1997. Den andre fullengderen var opprinnelig planlagt utgitt sommeren 1998, men på grunn av den suksessen Nagash hadde med sine andre prosjekter (Dimmu Borgir og The Kovenant), ble det ikke tid til noe nytt Troll-album på den tiden, og det ble mer og mer klart at Troll ble et hobbyband som kun fikk oppmerksomhet når Nagash hadde litt tid til overs.

Ved siden av Nagash besto bandet av innlånte musikere fra band som blant annet Dimmu Borgir, Mayhem og The Kovenant.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Nagash Gitar, vokal
Sturt Bass
Tlaloc Gitar

Utgivelser (singel/EP)

Troll
Trollstorm over nidingjuv EP
1995

Medvirker på

Rover
Plate of Tears tekstforfatter
2007
Rover
The Great Outdoors EP tekstforfatter
2006