Gjør endringer

Troillstemt

Dannet: 1. januar 1981
Fra: Trondheim

Troillstemt var et danseorkester, som hovedsaklig virket på 80-tallet. Fast besetning var; Hildegunn Johansen, Trekkspill, Gunder Johansen, Trekkspill, Egil Grytdal, Gitar, Kjell Hassel, Bass. I enkelte sammenhenger var også Kaj Endresen med som batterist. Musikken de spilte var hovedsaklig gammeldans og dansemusikk generelt. De hadde fine plasseringer både i distriktsmesterskap, norgesmesterskap og i Titanofestivalen. Spiller også i dag i forskjellige anledninger når det måtte passe, men spiller ikke lengre til dans. Besetningen er også endret. Troillstemt utga en kasett/nå CD i.. Les mer..

Troillstemt var et danseorkester, som hovedsaklig virket på 80-tallet. Fast besetning var; Hildegunn Johansen, Trekkspill, Gunder Johansen, Trekkspill, Egil Grytdal, Gitar, Kjell Hassel, Bass. I enkelte sammenhenger var også Kaj Endresen med som batterist. Musikken de spilte var hovedsaklig gammeldans og dansemusikk generelt. De hadde fine plasseringer både i distriktsmesterskap, norgesmesterskap og i Titanofestivalen. Spiller også i dag i forskjellige anledninger når det måtte passe, men spiller ikke lengre til dans. Besetningen er også endret.
Troillstemt utga en kasett/nå CD i 1984 under merket/plateselskap Homes, som ble en promotering under gruppens USA-turne sommeren 1984. Denne turen ble gjort i samarbeid med Nidaros Trekkspillklubb. I 2001 hadde deler av gruppen et nytt engasjement i USA, med stor suksess, hvor de bl.a. spilte på amerikansk TV til potensielt 30 millioner seere. Kort tid etter turneen, fikk gruppen forespørsel om å bidra under den norske høstfesten i Minot, USA. I den forbindelse ble det på tidlighøsten 2001 produsert nok en CD, med tanke på det amerikanske markedet. På CD'n med navnet; Amerikabrevet, er besetningen Hildegunn Johansen, Trekkspill, Gunder Johansen, Trekkspill, Bjarne Bårdstu, Bass, Helge Basmo, Gitar. I tillegg bidrar sanger og programleder i NRK, nå avdød, Øystein 'Dillan' Vardehaug med mye vakker sang.
En del av musikken finnes tilgjengelig på You Tube, bl.a. Myggen ... http://youtu.be/Jo17feUP0h8 . Det finnes også mulighet for å laste ned begge CD'er på bl.a. iTunes.

Utgivelser (album)

Troillstemt
Amerikabrevet
2002
Troillstemt
Troillstemt
1984