Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Tre Tainers

Dannet: 1960
Splittet: 1964
Også kjent som: The Tainers

Sanggruppe som eksisterte fra 1960 til 1964, bestående av Vidar Lønn-Arnesen (vokal, gitar), Kåre Terland (vokal, gitar) og Rudolf Vik (vokal, gitar). Tre Tainers var sanggruppen som for alvor gjorde den amerikanske folkevisestilen hootenanny populær i Norge. Trioen var influert av amerikanske grupper som Kingston Trio og The Weavers, og var selv til inspirasjon for blant andre svenske Hootenanny Singers. Tre Tainers ble startet av Vidar Lønn-Arnesen under hans tid som velferdsoffiser på.. Les mer..

Sanggruppe som eksisterte fra 1960 til 1964, bestående av Vidar Lønn-Arnesen (vokal, gitar), Kåre Terland (vokal, gitar) og Rudolf Vik (vokal, gitar). Tre Tainers var sanggruppen som for alvor gjorde den amerikanske folkevisestilen hootenanny populær i Norge. Trioen var influert av amerikanske grupper som Kingston Trio og The Weavers, og var selv til inspirasjon for blant andre svenske Hootenanny Singers.

Tre Tainers ble startet av Vidar Lønn-Arnesen under hans tid som velferdsoffiser på Lahaugmoen i 1960–61. Gruppen fikk først navnet The Tainers, og opptrådte omkring i militærforlegninger. Etter hvert ble gruppen omdannet til sangtrioen Tre Tainers. De slapp til i både radio og TV, og dette førte til platekontrakt med Philips. Flere av singlene ble slagere, blant dem «Tre døgn i bua», «Yellow Bird», «Nr. 44», «Stakkars mannfolk» og deres versjon av Jailbird Singers’ «Där björkarna susa».

Tre Tainers plukket det meste av sitt repertoar fra den amerikanske folkeviseskatten, og mange av visene ble tilsatt norske tekster. De gjorde også plass til norske og svenske viser, blant dem «Grannar» og «När bröllopsklockor ringa». Selve kjenningsmelodien var «Kjærringa klipte geitebukken sin». Tre Tainers ga ut et knippe singler og en LP. Trioen ble oppløst da Lønn-Arnesen ble fast ansatt i NRK i januar 1965.

Medlemmer

Kåre Terland Vokal, gitar
Rudolf Vik Vokal, gitar
Vidar Lønn-Arnesen Vokal, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Hver sin vise
1969