Eksterne lenker

Gjør endringer

Transjoik

Dannet: 1992
Også kjent som: Frode Fjellheim Jazzjoik Ensemble

World music- eller ambient/trance/elektronika-joik-gruppe dannet i 1992. Gruppen tar utgangspunkt i gamle opptak av joik, og ved hjelp av forskjellige sangteknikker og instrumenter bygger de opp et særegent musikalsk univers. Flere av gruppens medlemmer holder til i Trondheim, en bor i Fosen og en i Bergen. Medlemmer i bandet er Frode Fjellheim (synth, vokal), Nils-Olav Johansen (gitar, bass, vokal), Snorre Bjerck (perkusjon, vokal) og Tor Haugerud (perkusjon, vokal, dans). Frode Fjellheim ga ut soloplaten Sangen.. Les mer..

World music- eller ambient/trance/elektronika-joik-gruppe dannet i 1992. Gruppen tar utgangspunkt i gamle opptak av joik, og ved hjelp av forskjellige sangteknikker og instrumenter bygger de opp et særegent musikalsk univers. Flere av gruppens medlemmer holder til i Trondheim, en bor i Fosen og en i Bergen.

Medlemmer i bandet er Frode Fjellheim (synth, vokal), Nils-Olav Johansen (gitar, bass, vokal), Snorre Bjerck (perkusjon, vokal) og Tor Haugerud (perkusjon, vokal, dans). Frode Fjellheim ga ut soloplaten Sangen vi glemte=Mijjen vuelieh i 1991. Under navnet Frode Fjellheim Jazzjoik Ensemble kom Saajve Dans i 1994. De følgende utgivelsene har vært som Transjoik. Høsten 2003 vant de den Europeiske finalen i Liet International, en konkurranse som samlet representanter fra 12 minoritets-kulturer i Europa. Låten de vant med var «Mijjajaa» som er inkludert på den Spellemann-nominerte CD-en Uja Nami fra 2004. På CD-en Remix Project har artister/produsenter som Transglobal Underground, Aki Nawaz/FunDaMental og DJ Mutamassik gjort remikser av deres musikk. Frode Fjellheim ga ut soloplaten Aejlies Gaaltije i 2004, med god hjelp fra de andre medlemmene i Transjoik. Også denne var Spellemann-nominert.

Bandet har turnert i hele Europa, USA og Canada.

Medlemmer

Frode Fjellheim Synth, vokal
Nils Olav Johansen Gitar, vokal
Snorre Bjerck Perkusjon
Tor Haugerud Perkusjon