Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Tornerose

Dannet: 1976
Splittet: 1982
Fra: Bergen

Rockeband fra Bergen, dannet i 1976 og oppløst i 1982. Tornerose var bandet mot strømmen. De satset på ren, ubesudlet rock inspirert av The Who og britisk new wave i en periode da musikklivet på Vestlandet var dominert av danseband. Den første besetningen besto av Jørn Kalvik (vokal), Per Fredrik Kjølner (gitar), Eirik «Pytten» Hundvin (bass), Torleif Iversen (trommer) og Oddvar Ruud (gitar). Den utgaven av Tornerose som gjorde seg landskjent, kom sammen i 1978. Pytten, Kalvik og Kjølner hadde fått.. Les mer..

Rockeband fra Bergen, dannet i 1976 og oppløst i 1982. Tornerose var bandet mot strømmen. De satset på ren, ubesudlet rock inspirert av The Who og britisk new wave i en periode da musikklivet på Vestlandet var dominert av danseband.

Den første besetningen besto av Jørn Kalvik (vokal), Per Fredrik Kjølner (gitar), Eirik «Pytten» Hundvin (bass), Torleif Iversen (trommer) og Oddvar Ruud (gitar). Den utgaven av Tornerose som gjorde seg landskjent, kom sammen i 1978. Pytten, Kalvik og Kjølner hadde fått med seg Magne Lunde (fra Saft), og denne kvartetten kapret seg en andreplass under NM i rock i 1979.

Innsatsen under NM i rock (som ble foreviget på konsertplaten NM i rock 1979) førte til platekontrakt med Talent. Singelen «Keep The Music Livin’» fra høsten 1979 ble etterfulgt av albumet Welcome To The City våren 1980 og et par singler til, men ved inngangen til 1981 sluttet både Kalvik og Lunde i bandet. Tornerose fortsatte som trio med Ole Hamre som ny trommeslager, og enda en singel ble utgitt. Senere overtok Per Eriksen (trommer) plassen til Hamre, men etter et par år ble det for tungt å rocke mot strømmen, og Tornerose gikk til ro som i eventyret.

Alle medlemmene av Tornerose fortsatte å markere seg i norsk musikkliv. Kalvik ble musiker i Oslo, mens Lunde dro på turné med Jahn Teigen og startet Toma. Pytten gikk til Blind Date, deretter Elektrisk Regn og Heidi Marie Vestrheim. Han har spilt med flere band enn det er mulig å liste opp her, og har de siste 15 årene drevet Grieghallen Lydstudio, dit metallband fra hele Europa kommer for å spille inn platene sine. Kjølner dro hjem igjen til Tønsberg, hvor han startet Big Spenders og begynte å komponere musikk for film. Han er mannen bak musikken til TV-serien om traktoren Gråtass. Oddvar Ruud startet Franklin, og Iversen dukket blant annet opp i bandet til Cato Sanden. Ole Hamre har spilt i utallige jazz-sammenhenger, og ble senere kjent for sin hamrende praksis i Fliflet/Hamre.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Eirik Hundvin Bass
Jørn Kalvik Vokal ( - 1981)
Magne Lunde Trommer (1977 - 81)
Oddvar Ruud Gitar
Ole Hamre Trommer (1981 - 82)
Per Eriksen Trommer
Per Fredrik Kjølner Gitar
Torleif Iversen Trommer

Utgivelser (album)

Tornerose
Welcome To The City
1980

Utgivelser (singel/EP)

Tornerose
Vi Vil Ikke / Slipp Ikke Taket Nå
1981

Medvirker på

Diverse Artister
Alltid No' Godt Fra Bergen
1997
Diverse artister
NM For Rockeband Live
1979