Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Torill Ravnaas

Født: 17. mars 1948
Fra: Fevik

Sanger og skuespiller, f. 17.3.1948 i Fevik. Som tenåring debuterte hun hos Arne Bendiksen med «Jeg vil dra min venn» (1965). Hun var allerede da i besittelse av en kraftig Broadway-klingende «belter»-stemme, som først kan høres på singelen «Ennu en dag»/«Jeg gir deg alt» (1965) og på hennes innspilling av Alf Prøysens tekst til «Over The Rainbow», «Over regnbuen» (1965), opprinnelig skrevet til Wenche Myhre til Oslo Nye Teaters oppsetning av Trollmannen frå Oz. Torill Ravnaas sang.. Les mer..

Sanger og skuespiller, f. 17.3.1948 i Fevik. Som tenåring debuterte hun hos Arne Bendiksen med «Jeg vil dra min venn» (1965). Hun var allerede da i besittelse av en kraftig Broadway-klingende «belter»-stemme, som først kan høres på singelen «Ennu en dag»/«Jeg gir deg alt» (1965) og på hennes innspilling av Alf Prøysens tekst til «Over The Rainbow», «Over regnbuen» (1965), opprinnelig skrevet til Wenche Myhre til Oslo Nye Teaters oppsetning av Trollmannen frå Oz.

Torill Ravnaas sang vinnermelodien «Dukkemann» med lite orkester i Grand Prix-finalen i 1967, og spilte inn et mindre antall singler på slutten av 60-tallet frem til og med «På et tog i Tennessee»/«Vår jord går rundt» (1970). I 1973 deltok hun med blant andre Stein Ingebrigtsen på LP-platen Sommershow.

Fra midten av 70-tallet har Torill Ravnaas hovedsakelig vært aktiv i USA, der hun både har hatt roller i TV-filmer og i forskjellige sceneshow, blant annet i Las Vegas. I 1978 utga hun den amerikanskproduserte platen Torill, som i form slekter på Barbra Streisands poprockpregede utgivelser i denne perioden.

En birolle som Marlene Dietrich i en TV-produksjon gjorde at hun begynte å arbeide frem et onewomanshow, Marlene, som hadde premiere i 1993, og ble prisbelønnet. Hun har også presentert utdrag fra dette showet i DaCapo.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

Torill Ravnaas
A Chill
2008

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Pop '70
1970