Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Torgeir Audunson

Slagerforfatter og grammofonsanger, 04.07.1913–04.08.1984, født i Bergen. Etter sjømannstilværelse satte han foten på de skrå bredder, og var bl.a. med i uroppførelsen i Bergen av Vår ære og vår makt (Nordahl Grieg). I 1936 kom han til Oslo, og til grammofonindustrien. Han forfattet og oversatte slagertekster, og sang også inn grammofonplater for Columbia. Debuten var «Vestlandsvalsen» i oktober 1938 til egen tekst og med melodi av W. Willys. I en nordisk slagerkonkurranse samme år tok han førstepremie sammen med .. Les mer..

Slagerforfatter og grammofonsanger, 04.07.1913–04.08.1984, født i Bergen. Etter sjømannstilværelse satte han foten på de skrå bredder, og var bl.a. med i uroppførelsen i Bergen av Vår ære og vår makt (Nordahl Grieg).

I 1936 kom han til Oslo, og til grammofonindustrien. Han forfattet og oversatte slagertekster, og sang også inn grammofonplater for Columbia. Debuten var «Vestlandsvalsen» i oktober 1938 til egen tekst og med melodi av W. Willys. I en nordisk slagerkonkurranse samme år tok han førstepremie sammen med Bjarne Amdahl med slageren «Som duft av røde roser». Tangoen ble lansert av Jens Book-Jenssen og Ottar E. Akres kvintett i 1938.

Audunson var også en av de første som lanserte slagere med nynorsk tekst. Tangoen «No vil eg heim» og valsen «No vaknar den fyrste fiolen» sang han selv inn med Akres kvintett i 1938 og 1939. Audunson var en samfunnsengasjert person, og tok bl.a. initiativ til at skoleskipet «Christian Radich» måtte forbli på norske hender. Som tekstforfatter til slagere var det særlig i siste halvdel av 30-tallet han var aktiv.