Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Torgeir & Kjendisene

Dannet: 1992
Fra: Moss

Partyband fra mossetraktene, startet i 1992 av den tidligere fotballspilleren Torgeir Hansen (vokal og akustisk gitar). Han spilte en del som gatemusikant, og det var på Karl Johans gate i samspill med Per Kværner at Steinar Fjeld oppdaget ham, og Hansen og Kværner dannet band, sammen med Pål Mikkelsen på bass og Jostein Andersen på trommer. Debutplaten Pub-Liv kom i 1993. Herfra kom gruppens første hit, «Det er greit for meg». Etter å ha signert med Tylden & Co.,.. Les mer..

Partyband fra mossetraktene, startet i 1992 av den tidligere fotballspilleren Torgeir Hansen (vokal og akustisk gitar). Han spilte en del som gatemusikant, og det var på Karl Johans gate i samspill med Per Kværner at Steinar Fjeld oppdaget ham, og Hansen og Kværner dannet band, sammen med Pål Mikkelsen på bass og Jostein Andersen på trommer.

Debutplaten Pub-Liv kom i 1993. Herfra kom gruppens første hit, «Det er greit for meg». Etter å ha signert med Tylden & Co., ble debutplaten relansert i 1995. Fra oppfølgeren Uteliv stammer hit-låten «Harry Harry». Liveplaten I live kom i 1996, med låten «Vær og vind» som en favoritt. Nytt plateselskap ga ut Rått party i 1998, og den solgte godt.

Trommeslageren Jostein Andersen ble i 1996 erstattet av Tor Erik Knudsen. Året etter var det nok en utskifting, denne gangen var det bassisten, og ny mann var Lars Aas-Hansen. Bandet har hatt en del utskiftninger i årenes løp, men per desember 2004 besto bandet foruten de to førstnevnte, av Kenneth Jensen på bass, Håkon Åsheim på trommer, og Kenneth Bjørdal på keyboards.

Torgeir & Kjendisene er kjent for sine humørfylte opptredener og sitt enorme publikumstekke, og er et av Norges mest aktive band hva jobbing angår, med sine godt over 100 opptredener per år.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Håkon Asheim Trommer
Jostein Andersen Trommer ( - 1996)
Kenneth Bjørdal Keyboards
Kenneth Jensen Bass
Lars Aas Hansen Bass (1997 - )
Pål Mikkelsen Bass ( - 1997)
Per Kværner Gitar
Tor Erik Knudsen Trommer (1996 - )
Torgeir Hansen Vokal, akustisk gitar

Medvirker på

Diverse artister
Country & Dans
2018
Diverse artister
Grisefest
2007