Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Tore Oddvang

Født: 18. desember 1958
Fra: Oslo

Startet som trommeslager i det som kanskje må være norges minst kjente men lengstlevende kjellerband - Why Not. Why Not ble etablert i 1974 og holder det fortsatt gående (2017) med kun et lite avbrekk på 80 tallet mens medlemmene gjorde andre ting. Tore spilte en kort periode i Valera og senere Smal Records før han var med på å danne det litt mer kjente kjellerbandet Oslo XI som hadde sin storhetstid frem til Punken begravde Rocken tidlig på 80.. Les mer..

Startet som trommeslager i det som kanskje må være norges minst kjente men lengstlevende kjellerband - Why Not. Why Not ble etablert i 1974 og holder det fortsatt gående (2017) med kun et lite avbrekk på 80 tallet mens medlemmene gjorde andre ting. Tore spilte en kort periode i Valera og senere Smal Records før han var med på å danne det litt mer kjente kjellerbandet Oslo XI som hadde sin storhetstid frem til Punken begravde Rocken tidlig på 80 tallet.

Tore hadde da etablert seg som lydteknikker og var med på å bygge opp Oslo Lyd sammen med Stein Kråbøl, Morten Paus og Finn Hansen. Oslo lyd drev ved siden av lydutleie også Norges første øvingshotell i et gammelt industrilokale i Borggata på Tøyen. Øvingshotellet besto av syv øvingsrom og et studio. Borggata sydet av det som fantes av kjente og ukjente musikere i Oslo på den tiden. Tore Jobbet fast som teknikker for artister som Gry Jannicke Jarlum - trioen Claudia Scott, Casino Steel og Ottar Bighand Johansen, Ole Idole, Bjølsen Valsemølle og flere. Tore var også fast å se som teknikker på Club 7 og senere Sardines. I Bjølsen Valsemølle hadde han det han kaller norges korteste sommerjobb som trommeslager da han måtte steppe inn som erstatter i siste liten før Nordnorgesturneen i 1983. På turneen måtte han i tillegg til å spilte trommer også bidra som lydteknikker/rigger/sjåfør. En minnerik opplevelse som heldigvis/dessverre er glemt i historiebøkene.

Tore har også spilt trommer i Brødrene Hals, Jan Lauritsen Band og De vise menn.

Han var også involvert i prosjektet 'Musikkforslag til Gravferd' Produsert av Reidar Ydse og med musikalsk ledelse av Eivind Skeie.

Etter ti hektiske år som musiker og lydtekknikker trappet Tore ned og valgte et roligere liv i noen år mens han bygde og drev lydstudio på loftet i Ekebergveien. Med egne barn involverte han seg i de lokale skolenes teaterprosjekter i nærområdet med Lyd og lysteknikk samt opplæring og oppfølging av lovende talenter. Han har også drevet med teknisk produksjon av eventer for kunder som Prior, TV3, Thune, Posche og Moteuka. Parallelt spiller han trommer i 'Why Not' som lever i beste velgående.

Medlem i

Oslo XI Trommer