Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Tore Magnus Petterson

Født: 5. januar 1948
Også kjent som: Tore Magnus
Fra: Bergen / Oslo

Vokalist, gitarist og komponist, f. 5.1.1948 i Bergen, senere bosatt på Østlandet. Tore Magnus Pettersson, bruker artistnavnet «Tore Magnus» og er mest kjent for viseklassikeren «Våre små søsken» fra 1971, men han hadde en musikalsk historie forut for denne. På 60-tallet var han medlem av forskjellige rockeband i Bergen, og gjennom disse sterkt delaktig i det som ble kalt Bergen Beat. Som militær ble han stasjonert i Bodø. I denne byen tok han senere Lærerhøyskoleutdanning. Her satte han melodier til dikt.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, f. 5.1.1948 i Bergen, senere bosatt på Østlandet. Tore Magnus Pettersson, bruker artistnavnet «Tore Magnus» og er mest kjent for viseklassikeren «Våre små søsken» fra 1971, men han hadde en musikalsk historie forut for denne. På 60-tallet var han medlem av forskjellige rockeband i Bergen, og gjennom disse sterkt delaktig i det som ble kalt Bergen Beat.

Som militær ble han stasjonert i Bodø. I denne byen tok han senere Lærerhøyskoleutdanning. Her satte han melodier til dikt av blant andre Inger Hagerup, André Bjerke, Kalle Zwilgmeyer og Sigbjørn Obstfelder. En en av disse visene – «Våre små søsken» med tekst av Inger Hagerup – sendte han inn til NRK-konkurransen «Talent ’71». Finalen ble samsendt i landets eneste radio og TV-kanal. Tore Magnmus vant konkurransen. «Våre små søsken»-singelen ble utgitt i desember 1971 og ble etterhvert en storselger frem til mars 1972.
Tore Magnus fulgte opp med LP-en Drypp før han overraskende trakk seg tilbake fra artistlivet.

Tore Magnus Pettersson kom tilbake til Bergen våren 1987 for å delta på en festival i forbindelse med en dokumentarfilm om Bergen Beat. Her sang han noen av de gamle stjernenumrene fra 60-tallet sammen med gruppen The Diamonds. Tjue år etter at han slo igjennom som visesanger, ble Drypp gjenutgitt på CD, og Tore Magnus begynte å opptre igjen og spiller fortsatt konserter.

Utgivelser (album)

Tore Magnus Petterson
Drypp
1972

Utgivelser (singel/EP)

Tore Magnus Petterson
Fjellvett-sangen
1999