Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Torch

Dannet: 1999
Fra: Trondheim

Nymetall-/hardcore-band fra Trondheim, startet i 1999. Kvartetten spiller hardt, friskt og aggressivt, men har også sårbare og melodiske elementer i musikken sin. De beskriver selv sin sjanger som så enkelt som rock/metall - eller råkkemetall om man vil. Som musikalske forbilder nevner bandet Hopesfall, Glassjaw, Deftones, Slipknot og Refused og The Dillinger Escape Plan, men de er også påvirket av band som Korn, Snot og Nirvana. Den opprinnelige besetningen besto av Erlend Nibe (gitar), Mats Paulsen (trommer, vokal), Marius Forbord (vokal) og.. Les mer..

Nymetall-/hardcore-band fra Trondheim, startet i 1999. Kvartetten spiller hardt, friskt og aggressivt, men har også sårbare og melodiske elementer i musikken sin. De beskriver selv sin sjanger som så enkelt som rock/metall - eller råkkemetall om man vil.

Som musikalske forbilder nevner bandet Hopesfall, Glassjaw, Deftones, Slipknot og Refused og The Dillinger Escape Plan, men de er også påvirket av band som Korn, Snot og Nirvana.

Den opprinnelige besetningen besto av Erlend Nibe (gitar), Mats Paulsen (trommer, vokal), Marius Forbord (vokal) og Endre Forbord (bass).

Endre Forbord sluttet i bandet høsten 2001, og da steppet Jørgen Sporsheim Berg inn på bass, mens Mats Paulsen byttet fra trommer til gitar. To-tre trommiser var inne på audition, men det var Thomas Farstad som tok over til slutt.

Bandet kom med sin første utgivelse i 2003, EP-en Visions of.... Plata ble spilt inn i Skansen Lydstudio i Trondheim.

Rett før plateslippet sluttet Mats Paulsen. Han ble erstattet av bassist Tommy Kviseth, mens Jørgen Sporsheim Berg tok over gitaren. Releasekonserten på UFFA 12. november 2003 var den første med den nye besetningen. Denne markerte også startskuddet for turnéen «Taste the New Norway Tour», som ble gjennomført i februar og mars 2004 sammen med Miksha og Turdus Musicus.

I mellomtiden hadde deres gamle bassist Endre Forbord flyttet til London. Han fikk der opprettet en del kontakter som gjerne ville ha Torch over til England for å spille. Nok en planleggingsrunde ble gjennomført, en demo-innspilling ble gjort, og i september 2004 var bandet i gang med en fire ukers turné i England og Skottland. Turnéen tok hardt på økonomisk for alle bandmedlemmene, fordi all finansiering skjedde fra egne lommer. Den som merket det aller mest var Erlend Nibe som gikk på skole (grafisk design på MI) og ble hengende etter da bandet returnerte til Norge. Han ble derfor den tredje fra originalbesetningen som måtte gi seg.

Bandet lette ikke lenge før de fant en erstatter. Torbjørn Ringstad, som hadde kjent bandet over lengre tid, ble med i slutten av 2004.

I 2005 spilte Torch på by:Larm i Stavanger, og etter opptredenen der vekket de interessen til Jens-Petter Wiig i Kong Tiki Records. Kort tid etter var kontrakten i boks. Sommeren 2005 gikk bandet inn i Dsign Studios i Trondheim og spilte inn sitt første album, Death to Perfection. De fulgte opp med å spille flere konserter lokalt, blant annet på Storåsfestivalen. Bandet ble også invitert til England for å spille på Rock City i Nottingham sitt 25-årsjubileum i desember. Denne konserten genererte interesse fra både engelske plateselskaper og medier, og Kerrang! fant det verdt å ta turen til Norge for å se Torch varme opp for El Caco og Stonegard på Rockefeller i februar 2006.

Death to Perfection ble sluppet 27. mars 2006 på Kong Tiki/Playground, til jevnt over gode kritikker. I 2005 og 2006 ble bandet fulgt av videoproduksjonsselskapet Ignore Entertainment, noe som resulterte i dokumentaren, How To Start a Fire. Denne fulgte med som bonus-DVD i et begrenset opplag av albumet.

Sommeren 2006 spilte Torch blant annet på Quartfestivalen, Eat the Rich og Stavernfestivalen. Torch signerte senere samme år med det tyskbaserte plateselskapet ZYX/Golden Core, og på dette selskapet ble Death To Perfection i sluppet i store deler av Europa. Golden Core fikk også Torch sin låt «K-Bomb» inn på de to samlerne Hellfest vol. 3 og European Metal Assault. I slutten av 2007 bestemte Torch og Hate Colony seg for å bygge et eget studio/øvingsrom i Trondheim, som ble døpt «Trigg Klar Studio».

I starten av 2008 startet Torch pre-produksjon av sin neste utgivelse, og i mai gikk de i sitt eget studio for å spille inn albumet - som skiller seg ut fra den vanlige 2008-utgivelsen: I juli 2008 ga Torch ut en god, gammeldags kassett med åtte låter på, på sitt eget selskap Torch Records.

23. august 2008 spilte Torch på Pstereofestivalen i hjembyen.

Bandets besetning har gjennomgått flere endringer gjennom dets levetid. I 2008 sto de med fire medlemmer som utgjorde kjernen av dem som har holdt på siden 2003.

Jon-Tore Dombu fra Hate Colony var inne som gitarist fra 2007 til 2008. Trommeslager Thomas Farstad spiller også i dette bandet.

Jan-Arild Johansen var manager for bandet fra 2005 til 2006.

I oktober 2011 var Torch på turné i India sammen med Undying Inc.

Medlemmer

Endre Forbord Bass (1999 - 2001)
Erlend Nibe Gitar (1999 - 2004)
Jon-Tore Dombu Gitar (2007 - 2008)
Jørgen Sporsheim Berg Bass (2001 - 2003, gitar 2003 - )
Marius Forbord Vokal (1999 - )
Mats Paulsen Trommer (1999 - 2001, gitar 2001 - 2003)
Ola Pettersen Gitar
Thomas Farstad Trommer (2001 - )
Tommy Kviseth Bass (2003 - )
Torbjørn Ringstad Gitar (2004 - )

Utgivelser (singel/EP)

Torch
Torch Cassette
2008
Torch
The Experiment
2005
Torch
Visions of...
2003