Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Torbjørn Dybsand

Født: 3. februar 1966
Også kjent som: Thunderbear

Torbjørn Dybsand er en norsk musiker (trommer er hovedinstrument), komponist, tekstforfatter og produsent. Han er født på Lørenskog og oppvokst i Moelv, Ringsaker. Musikksjangeren han spiller ligger hovedsaklig innenfor Rock, Hardrock, Progrock, Symfonisk rock, Kunstrock, Heavy Metal, mv. Han startet med slagverk i 1974, da han fikk være med og 'slå lokk' i Moelv Skolemusikkorps. I 1975 fikk han sin første skarptromme av sin mor og far, og i 1976 fikk han (også av mor og far) sitt første trommesett (4-trommers 'Hollywood')... Les mer..

Torbjørn Dybsand er en norsk musiker (trommer er hovedinstrument), komponist, tekstforfatter og produsent.
Han er født på Lørenskog og oppvokst i Moelv, Ringsaker. Musikksjangeren han spiller ligger hovedsaklig innenfor Rock, Hardrock, Progrock, Symfonisk rock, Kunstrock, Heavy Metal, mv.
Han startet med slagverk i 1974, da han fikk være med og 'slå lokk' i Moelv Skolemusikkorps. I 1975 fikk han sin første skarptromme av sin mor og far, og i 1976 fikk han (også av mor og far) sitt første trommesett (4-trommers 'Hollywood'). Han øvde mye, men var i unge år overhodet ikke interessert i å lære seg 'vanlige' noter eller spille et melodisk intstrument. Det var kun trommene og trommenoter (notasjon på ei linje) som gjaldt. Han spilte i løpet av tenårene i et par lokale band i Moelv ('Bad Smell Stockings' og 'Pål sine Høner'. Høsten 1983 begynte han i en alder av 17 år på musikklinja ved Manger Folkehøgskule (Radøy, Hordaland).
På denne skolen var det både band- og korpslinje, noe som passet Dybsand bra. I tillegg var det teori og hørelære. Tiden for å bare lese trommenoter var definitivt over. Blant dyktige lærere på skolen, var blant annet Tom Brevik og Michael Antrobus (lærere, musikere og dirigenter for hvert sitt Brass Band; Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Manger Musikklag). Selv om unge, opprørske og rebelske Dybsand hadde passe liten sans for autoriteter også den gangen, forsto han likevel raskt at disse herrene hadde mye å lære ham. Så han hørte på dem. I tillegg til å spille i det lokale bandet på skolen, spilte han slagverk for Radøy Brass (nivå 2, den gangen).
I 1984 kom Dybsand til at han fortsatt hadde mye å lære, spesielt i forhold til teori, hørelære, arrangering (som har lagt et betydelig grunnlag for hans senere virke som komponist). Han besluttet seg derfor for å ta et år til på skolen. Samme høst ble han med i Eikanger Bjørsvik Musikklag. Med EBML opplevde han å bli Norgesmester for Brass Band i 1985, og også en 6. plass i EM i København samme år.
Parallelt med skole og korps, dannet han bandet 'Tyrian Web' sammen med medelev og keyboardist Pål-Arne Hermansen (senere Jørgenvik). Øvrige musikere ble hentet fra Bergensområdet, og musikken var en slags blanding av streit Heavy Metal, og mer kompleks, neo-klassisk musikk (Purple, Rainbow, Malmsteen).
Etter avsluttet skoleår, valgte Dybsand å bli på Bergenskanten for å satse videre på bandet. Han bodde der fram til høsten 1986.
I 1986 Flyttet han 'hjem' til Moelv og startet opp bandet Blind Orphans. De holdt på fram til 1990, og ga ut albumet 'Blind Leading the Blind' i 1989 (senere remastret og utvidet, og reutgitt som CD/DVD med masse demos og live-takes). Musikken, som var svært teknisk krevende, var i skjæringspunktet mellom klassisk hardrock og progressiv rock.
Første halvdel av 90-tallet var det lite aktivitet på musikkfronten, da Dybsand stiftet familie, mv.
I 1994/1995 hadde han et prosjektband, men det ble aldri noe utover øvingsstadiet.
Høsten 1996 ble han med i Gjøvikbandet 'Oceans Apart', men de skiftet umiddelbart navn til 'Glow' for å markere et brudd med gammel stil, samt vise at dette var noe nytt.
Glow spilte inn flere CDer, hvorav 2 ble kommersielt utgitt. Musikalsk var Glow mer 'strait' rock/ hardrock.
På tampen av 2013 annonserte Dybsand at han sluttet i Glow, for å konsentrere seg mer om sitt sideprosjekt Permian Incident. Permian Incident startet opp i 2012, og har i løpet av 2014 vært i studio for å spille inn det som skal bli deres debut-CD i løpet av 2015.
Parallelt med dette, spiller også Dybsand i kompis-bandet 'Communion of Souls'
I tillegg har Dybsand vært med en rekke band og artister opp gjennom årene, på prosjektbasis.

Torbjørn Dybsand spiller (siden 1990) på et Yamaha Recording Custom sett, med;

2x22' BDs, 8x14' SD, 5,5x6', 7x8', 8x10', 8x12', 10x14' TTs, 16x16' og 16x18' FTs.

I tillegg bruker han av og til et mindre oppsett, med 24' BD, 9x13' TT, 16'x16' og 16'x18' FTs.

Cymbaler varierer hele tiden, men hovedsakelig er det Istanbul, Bosporous og Zildjian.

Pt bruker Dybsand;
14' Hihat, 22' Ride, 12', 16', 20' og 24' Chinas, 14', 16', 17' Crash, samt 9' splash og 10' Turk Bell.
I tillegg har han integrert temple-blocks, klokkespill og wind-chimes i sitt slagverkoppsett.
Torbjørn Dybsand bor i Furnes, Ringsaker.

Medlem i

BabaYaga Trommer, Perkusjon, Piano, Komponist, Tekstforfatter
Band Project Trommer, Komponist, Tekstforfatter
Blind Orphans Trommer, Keyboards, Komponist, Tekstforfatter, Perkusjon
Communion of Souls Trommer, Backing Vokal, Låtskriver*, Tekstforfatter*
Eikanger-Bjørsvik Musikklag Trommer, Perkusjon, Xylofon, Klokkespill, Pauker, mv.
Glow Trommer, Backing vokal, Komponist, Tekstforfatter, Perkusjon
Klondike Trommer, Koponist, Tekstforfatter, Backing Vokal
Permian Incident Trommer, Backing vokal, Komponist, Tekstforfatter, Perkusjon
Tyrian Web Trommer, Perkusjon, Komponist, Tekstforfatter