Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Tommy Lindal

Født: 12. september 1973
Også kjent som: Mysterion

Tommy Lindal er gitarist og er mest kjent gjennom bandet Theatre of Tragedy fra Stavanger. Bandet slo sterkt igjennom med sitt debutalbum, og satte på mange måter en ny standard for tung, symfonisk, goth-metall der vokalen ble delt mellom fager kvinnevokal og rå og brutal death-vokal. Med denne stilen erobret de Europa med sine tre første album og solgte hundretusener før bandet bestemte seg for en fornyelse. I juli 1996 fikk Tommy en hjerneblødning under innspilling av Theatre of Tragedy's.. Les mer..

Tommy Lindal er gitarist og er mest kjent gjennom bandet Theatre of Tragedy fra Stavanger. Bandet slo sterkt igjennom med sitt debutalbum, og satte på mange måter en ny standard for tung, symfonisk, goth-metall der vokalen ble delt mellom fager kvinnevokal og rå og brutal death-vokal. Med denne stilen erobret de Europa med sine tre første album og solgte hundretusener før bandet bestemte seg for en fornyelse. I juli 1996 fikk Tommy en hjerneblødning under innspilling av Theatre of Tragedy's suksessrike mesterverk 'Velvet Darkness They Fear' i Tyskland, som gjorde det umulig for ham å fortsette. Siden det har Tommy vært lite aktiv å per dags dato er kun bandet ...in Deviltry som ennå eksisterer.

Tilbake til 1995 så var Tommy (her bedre kjent som Mysterion) også del av det norske black metal bandet Imperium sammen med andre kjente artister som Trym Torson (trommer i Enslaved/Emperor). Høsten 1995 gav de ut en demotape 'Eternal Pain' som også i 2006 ble utgitt i begrenset opplag på vinyl picturedisc, samt relansering av demotapen i Malaysia i 2017. Ep'en som den nå blir kalt ligger også ute på diverse streaming plattformer.

Medlem i

...in Deviltry Gitar 2012 -
Imperium Gitar 1995 - 1997
Theatre of Tragedy Gitar 1993 - 1997