Matched: artister/(.*)

Eksterne lenker

Gjør endringer

Toini and The Tomcats

Dannet: 1991

Toini Merete Knudtsen fra Kristiansund er Norges fremste kvinnelige eksponent for 50-tallsrocken. Hun er datter av forfatteren Ingar Knudtsen, og startet sin musikalske karriere rundt 1983–84 i bandet Katz, som foruten henne også besto av søsteren Vanja på trommer og Eli Grødal på bass og vokal. Helt på slutten hadde de med Knut Kjøl på gitar. Bandet spilte en del 50-tallslåter. Knudtsen flyttet til Oslo i 1988, og etter en stund startet hun et eget backingband,.. Les mer..

Toini Merete Knudtsen fra Kristiansund er Norges fremste kvinnelige eksponent for 50-tallsrocken. Hun er datter av forfatteren Ingar Knudtsen, og startet sin musikalske karriere rundt 1983–84 i bandet Katz, som foruten henne også besto av søsteren Vanja på trommer og Eli Grødal på bass og vokal. Helt på slutten hadde de med Knut Kjøl på gitar. Bandet spilte en del 50-tallslåter.

Knudtsen flyttet til Oslo i 1988, og etter en stund startet hun et eget backingband, The Tomcats. Førs­teutgaven av The Tomcats besto av The Contenders minus Bjørn Kulseth, med Vidar Busk på gitar, som etter hvert ble erstattet av Arnfinn Tørrisen.

I 1991 satte hun sammen et nytt Tomcats. Det besto av Martin Caspersen (eks Quadromachetas, Speed Of Sound, Syndicate Of Swing) på gitar, Arne Ertnæs (fra Vera Cruise, Pelvis Angusta, Blue Dots) på kontrabass og Edward Fenton Leukhardt (eks amerikanske Wall Of Voodoo) på trommer. Disse tre hadde spilt sammen tidligere under det Derrick-inspirerte navnet Harry Und Stefan Trio! Kvartetten ble til kvintett i 2001 da Sveinung Lilleheier begynte på pedal steelgitar og gitar.

Gruppen ga ut sin første CD i 1994, og var da et tvers igjennom rockabillyband, men har senere latt både melodier og et visst pop-preg slippe til. Men energien og drivet er der fremdeles. På julealbumet fra 2002 medvirker diverse venner og bekjente av bandet, blant andre Vidar Busk og Henning Kvitnes. Toini Knudtsen er også medlem av den countryinspirerte trioen The Mockingbirds, sammen med Johanna Demker og Kristin Solli.

Toini & The Tomcats har spilt over det ganske Norge gjennom årene, men har også funnet tid til å besøke flere land i Europa, i tillegg til tre USA-turneer.

Medvirker på

Diverse artister
Rock Volume 1
1997
Diverse artister
Kvirrevirrevitt!
1997
Diverse artister
Rock Fanzine EP