Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Todd Terje

Født: 11. mai 1981
Også kjent som: Terje Olsen

Todd Terje er opprinnelig fra Mjøndalen, og er døpt Terje Olsen. Han ble på 2000-tallet et anerkjent aktør i den såkalte Oslodisco-scenen, der vi også finner utøvere som Prins Thomas, Lindstrøm, DJ Strangefruit og DiskJokke. Han ga ut EPen ”Eurodans” på britiske Soul Jazz Records i 2004, og har siden stått bak godt over et dusin tolvtommere på forskjellige selskaper. Todd Terje har ellers spilt mye som DJ rundt om i verden, og ble i 2012.. Les mer..

Todd Terje er opprinnelig fra Mjøndalen, og er døpt Terje Olsen. Han ble på 2000-tallet et anerkjent aktør i den såkalte Oslodisco-scenen, der vi også finner utøvere som Prins Thomas, Lindstrøm, DJ Strangefruit og DiskJokke. Han ga ut EPen ”Eurodans” på britiske Soul Jazz Records i 2004, og har siden stått bak godt over et dusin tolvtommere på forskjellige selskaper.

Todd Terje har ellers spilt mye som DJ rundt om i verden, og ble i 2012 kåret til en av verdens tyve mest innflytelsesrike DJer av Rolling Stone. Samme år fikk han en internasjonal klubb-hit med ”Inspector Norse” fra EPen ”It's the Arps”, og ble kreditert som medkomponist for Robbie Williams' sang ”Candy”, som bruker en sampling fra ”Eurodans”. Han samarbeidet også med Roxy Music og Bryan Ferry. Noen av de beste remiksene hans er samlet på det doble albumet ”Remaster Of The Universe” fra 2010.