Eksterne lenker

Gjør endringer

Thunderbolt

Dannet: 1999
Fra: Molde / Oslo

De norske hardcore-legendene Lash Out fra Molde startet i 1992, og spilte samme året inn en demo som skaffet dem kontrakt med det tyske selskapet Stormstrike Records. Bandet ga ut en 12-tommer, The Darkest Hour, som ble lagt merke til også internasjonalt. I 1994 spilte de inn seks nye låter, fire av disse er med på 12-tommeren Worn Path. De er også representert på samlingen European Hardcore Band som kom ut i USA. I 1996 kom debutplaten What Absence.. Les mer..

De norske hardcore-legendene Lash Out fra Molde startet i 1992, og spilte samme året inn en demo som skaffet dem kontrakt med det tyske selskapet Stormstrike Records. Bandet ga ut en 12-tommer, The Darkest Hour, som ble lagt merke til også internasjonalt.

I 1994 spilte de inn seks nye låter, fire av disse er med på 12-tommeren Worn Path. De er også representert på samlingen European Hardcore Band som kom ut i USA. I 1996 kom debutplaten What Absence Yields.

I 1999 gikk de lei av hardcore og begynte å spille mer og mer rocka musikk med store doser tungmetall. Lash Out endret musikalsk stil så mye at de også endret bandnavn, og Thunderbolt ble til.

Bandet har siden starten søkt å skape tungmetall uten den svulstig pretensiøse eller banale tilnærmingen mange andre representanter har til musikkgenren, og bruker sin hardcorebakgrunn til å holde et høyt energinivå både live og på plate.

Etter en del utskiftinger og omrokkeringer sto etter hvert Thunderbolt frem med Tony Thunder Johannessen (vokal), Cato Syversrud (gitar), Frank Johannessen (gitar), Morten Eriksen (bass) og Vegard Waske (trommer) – sistnevnte kjent fra Bureau Storm og som manager for blant annet Amulet, Jaga Jazzist og Ricochets.

Andreas Tylden spilte gitar på Demons & Diamonds (2002), men valgte å slutte i bandet for å konsentrere seg om sitt andre band, JR Ewing. Ved siden av albumet slapp bandet også en limitert 7-tommers singel på det nystartede Bergens-selskapet Black Soul i 2002.