Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Thea Hjelmeland

Født: 1987
Fra: Bergen

Thea Hjelmeland er fra Førde, og har base i Bergen. Hun vant i 2005 Eggstockfestivalen i Bergen, og ga året etter ut EPen ”Dancing” med trioen Thea Og Det Fine. Som 19-åring var hun med på albumet Crazy Love med Tuco's Lounge, der hun sang på duetten ”Honda”. Hun har videre bidratt på Lars Vaulars Helt om natten, helt om dagen (2010) og Du betyr meg (2011), men er først og fremst en anerkjent soloartist. Hun er en.. Les mer..

Thea Hjelmeland er fra Førde, og har base i Bergen. Hun vant i 2005 Eggstockfestivalen i Bergen, og ga året etter ut EPen ”Dancing” med trioen Thea Og Det Fine. Som 19-åring var hun med på albumet Crazy Love med Tuco's Lounge, der hun sang på duetten ”Honda”. Hun har videre bidratt på Lars Vaulars Helt om natten, helt om dagen (2010) og Du betyr meg (2011), men er først og fremst en anerkjent soloartist. Hun er en god og egenartet vokalist, og behersker dessuten en rekke instrumenter.

I 2007 kom hun til finalen i Norwegian Underwood, samtidig som hun en tid var bosatt på Cuba. Hun bodde også i Frankrike en lengre periode, og ventet en stund med å gi ut sitt første soloalbum. Oh, The Third kom ut i 2012, og var produsert av Jostein Ansnes og Jarle Bernhoft i Øra Studio, i tillegg til at åpningssporet 'Perfume' var produsert av Jørgen Træen.

I september 2014 ga hun ut Solar Plexus med Jørgen Træen som produsent. VG kalte musikken hennes ”en uhyre kompetent sjangerblanding av verdensmusikk, elektronika og visepop”, mens Aftenposten mente at hun behersket ”alt fra det kosmiske til det jordnære, i en følsom og eksperimentell genreblanding”.

For dette dypt personlige albumet, der hun blant annet bearbeidet sorgen etter kjærestens død, vant hun Spellemannprisen 2014 i Indie-kategorien. Hun var dessuten nominert i klassen Tekstforfatter. Samme år arrangerte og fremførte hun musikken til teaterstykket Sånne som oss på Den Nationale Scene i Bergen. Teksten var ved Frode Grytten, og baserte seg på musikken til John Olav Nilsen.

I 2014 mottok hun også NRK Sogn og Fjordanes Luttprisen, og ble dermed kåret til årets artist i Sogn og Fjordane. Hun fikk også Kulturprisen til Førde kommune, og ble i 2015 tildelt Vossajazzprisen fra Hordaland fylkeskommune. Hun har spilt en rekke konserter i bl.a. Tyskland, Frankrike og Cuba, og var den første nordiske artisten som opptrådte live på cubansk fjernsyn.

Utgivelser (singel/EP)

Thea Hjelmeland
Feathery
2014