Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Zodiacs

Dannet: 1962
Splittet: 1966
Også kjent som: The Hawks
Fra: Rjukan

Rockeband fra Rjukan, dannet i 1962 og oppløst høsten 1966. Gjenforent for mimrekonserter flere ganger. Opprinnelig et shadowsband, men i løpet av den korte karrieren på 60-tallet utviklet Zodiacs seg til å bli en ren beat-gruppe. Grunnstammen i bandets tidlige epoke var Ivar Hansson (sologitar), Knut Larsen (rytmegitar) og Tore Hermann Nilsen (trommer). Andre medlemmer var Reidar Grindalen (bass), Petter Anton Moe (bass), Øystein Ørnes (orgel), Olle Johnny Lande (vokal, senere også bass), Tore Olsen.. Les mer..

Rockeband fra Rjukan, dannet i 1962 og oppløst høsten 1966. Gjenforent for mimrekonserter flere ganger. Opprinnelig et shadowsband, men i løpet av den korte karrieren på 60-tallet utviklet Zodiacs seg til å bli en ren beat-gruppe.

Grunnstammen i bandets tidlige epoke var Ivar Hansson (sologitar), Knut Larsen (rytmegitar) og Tore Hermann Nilsen (trommer). Andre medlemmer var Reidar Grindalen (bass), Petter Anton Moe (bass), Øystein Ørnes (orgel), Olle Johnny Lande (vokal, senere også bass), Tore Olsen (trommer) og Hilmar Lindskog (rytmegitar). The Zodiacs ble kjent i 1963 da de stilte opp i en talentkonkurranse i Oslo. Førstepremien var en platekontrakt, men gruppen hadde allerede skrevet kontrakt med Jørg-Fr. Ellertsen på selskapet Troll.

Zodiacs platedebuterte i 1964 med singlen «Gjest Bårdsen», et oppfinnsomt arrangement av melodien fra filmen med Alfred Maurstad i hovedrollen som mestertyven. Flere singler fulgte, bl.a. den egenkomponerte «Rush On», som ble selve signaturlåten til Zodiacs. Ved årsskiftet 1965–66 skiftet Zodiacs stil fra å være en shadowsgruppe til å bli en ren beat-gruppe med vokalist. Olle Johnny Lande sang på gruppens tre singleutgivelser i 1966, men like før jul samme år la gruppen inn årene. En feilslått satsing i Danmark tok knekken på spillelysten, og den siste singlen ble utgitt i 1967 etter at bandet var oppløst. Lande var senere bassist og vokalist i Eddy Zoltan. De åtte singlene som Zodiacs laget på 60-tallet ble utgitt på samle-CD i 1995.

I løpet av de neste tre tiårene hadde Zodiacs sporadiske gjenforeninger, og de ga ut en single i 1987 og en midt på 90-tallet. I anledning av 40-årsjubileet i 2002 dro bandet til Danmark for å spille inn sin første CD. Hansson, Nilsen og Lande hadde nå med seg Bjørn Tore Bystrøm (rytmegitar), mens Tommy Hansen var medhjelper på tangenter. Blant innholdet var en nyinnspilling av «Rush On», favoritter som «Gringo» og «Time Is Tight», samt det sjarmerende tilbakeblikket «Det var tider».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bjørn Tore Bystrøm Gitar/ Vokal
Hilmar Lindskog Gitar
Ivar Hansson Gitar
Knut Larsen Gitar
Olle Johnny Lande Vokal (1966) / Bass
Petter Anton Moe Bass (1964 - 66)
Reidar Grindalen Bass
Tore Herman Nilsen Trommer
Tore Olsen Tromer
Øystein Ørnes Orgel

Utgivelser (album)

The Zodiacs
Rush On
2002
The Zodiacs
The Zodiacs Complete
1995