Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

The Yum Yums

Dannet: 1993
Fra: Moss

Powerpopband fra Moss, startet i 1993. The Yum Yums er et av byens lengstlevende band, og det mossebandet som har hatt størst utbredelse internasjonalt, med plateutgivelser over det meste av verden. Hjernen bak The Yum Yums er vokalisten og gitaristen Morten Henriksen, som tidligere har et utall band bak seg, bl.a. Siste Dagers Helvete og The Cosmic Dropouts. Han vant også Melodi Grand Prix i 2000 med komposisjonen «My Heart Goes Boom», og er mannen bak den årlige rockefestivalen.. Les mer..

Powerpopband fra Moss, startet i 1993. The Yum Yums er et av byens lengstlevende band, og det mossebandet som har hatt størst utbredelse internasjonalt, med plateutgivelser over det meste av verden.

Hjernen bak The Yum Yums er vokalisten og gitaristen Morten Henriksen, som tidligere har et utall band bak seg, bl.a. Siste Dagers Helvete og The Cosmic Dropouts. Han vant også Melodi Grand Prix i 2000 med komposisjonen «My Heart Goes Boom», og er mannen bak den årlige rockefestivalen Rock Mot Fotball, som ble startet i 1990.

Å følge med i dette bandets historikk hva musikere angår, er en innviklet affære. Bassister og trommeslagere har kommet og gått, og i et par tilfeller kommet tilbake igjen. The Yum Yums ble startet av Henriksen, John Erling «Martin» Martinsen på gitar, Stig Amundsen på bass og Otto Gamst på trommer. Henriksen og Martinsen er de eneste som har vært med hele tida, ellers har det skiftet mye både på bass og trommer. Per Madsen overtok Gamsts plass kort tid etter oppstarten, men Anders Møller (Gluecifer, Euroboys) spilte trommer i bandet et års tid fra 1994 til 1995. Tomas Dahl begynte i 1995, og var med frem til 1999, da Otto Gamst kom inn igjen. Samme år sluttet Stig Amundsen for å begynne i Gluecifer, og da gikk Dahl over til å spille bass.

The Yum Yums debuterte i 1994 med singwlen «Girls Like That» på det tyske selskapet Screaming Apple, fortsatte med singelen «Be My Baby» på det norske selskapet Sneakers, før debutalbumet Sweet As Candy (1997) på Screaming Apple. Den norske og japanske utgaven av dette albumet er ikke helt identisk med den tyske, med til dels forskjellige låter og nye mikser.

I 1995 eksisterte også den interessante blandingen av Turboneger og The Yum Yums, med Henriksen pluss Knut Schreiner og Thomas Seltzer fra førstnevnte. Disse tre, sammen med bassisten og vokalisten Steve Baise fra amerikanske The Devil Dogs kom med tre singler og et album under navnet The Vikings.

I 1999 hadde The Yum Yums to låter med i filmen SOS, den ene av disse, «Now I Know», ble utgitt på singel. André Dahlman fra The Graves begynte som bassist i 2004. Vibeke Saugestad har sunget med bandet siden 2001, ved siden av sin solokarriere. John Erling Martinsen sluttet i bandet høsten 2004. Alle medlemmene i The Yum Yums er også med i The Twistaroos, et mer garasjeorientert band enn The Yum Yums.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Møller Trommer (1994 - 1995)
Andre Dahlmann Bass (2004 - )
John Erling Martinsen Gitar ( - 2004)
Morten Henriksen Gitar, vokal
Otto Gamst Trommer
Per Madsen Trommer
Stig Amundsen Bass ( - 1999)
Tomas Dahl Trommer (1995 - 1999), bass (1999 - )
Vibeke Saugestad Vokal (2001 - )

Medvirker på

Diverse artister
Mosserock 30 År - 1965-1995
1995