Gjør endringer

The Tuesday Girls

Dannet: 1990
Splittet: 2000
Også kjent som: The Tuesdays
Fra: Halden / Larvik

Jenteband fra Larvik, dannet i 1990. I starten besto gruppen av Veslemøy Hole (bass), Hege Østrem (gitar), Kristin Werner (keyboard), Maria Andreassen (trommer) og Kristine Jacobsen (vokal). Etter gymnaset tok jentene seg et friår for å satse på musikk på heltid, og de gikk i studio for å spille inn demoer. En av disse havnet i hendene på Ole Evenrud, artistansvarlig for Polygram, og jentene fikk platekontrakt. Evenrud produserte debutplaten When You’re A Tuesday Girl, som kom i.. Les mer..

Jenteband fra Larvik, dannet i 1990. I starten besto gruppen av Veslemøy Hole (bass), Hege Østrem (gitar), Kristin Werner (keyboard), Maria Andreassen (trommer) og Kristine Jacobsen (vokal).

Etter gymnaset tok jentene seg et friår for å satse på musikk på heltid, og de gikk i studio for å spille inn demoer. En av disse havnet i hendene på Ole Evenrud, artistansvarlig for Polygram, og jentene fikk platekontrakt.

Evenrud produserte debutplaten When You’re A Tuesday Girl, som kom i 1995. Musikken var en form for melodiøs kommerspop, med The Bangles som en hyppig brukt referanse. Albumet ga dem to radiohits; Hollies’ gamle slager «The Air That I Breathe» og bandets egen «Right By Your Side». Platen solgte til gull i Norge og Japan. De tok opp arven etter de norske jentebanda Dandy Girls, The Playmates og The Girls da de dro på turné i norske militærleire. The Tuesday Girls fikk hard medfart av enkelte musikkjournalister for å spille på sex. Bergens Tidende omtalte konsekvent jentene som «skrepper».

I 1998 skiftet gruppen navn til The Tuesdays og slapp albumet med samme navn. Laila Samuelsen fra Oslo hadde nå overtatt mikrofonen, mens Linda Gustavsson fra Fredrikstad tok plass bak trommene. Amerikanske BMG tok med seg bandet til USA, hvor de gjorde flere spillejobber, blant annet på Ricki Lake-show i Chicago og på MTV Live i New York.

Singelen «It’s Up To You» ble spilt 770 ganger på amerikansk radio den første uka den var ute. Likevel viste bandet seg å være dårlig butikk, og de valgte å oppløse seg selv i 2000. Laila Samuelsen ga ut r&b-singlen «Got Naive» i 2002.

Medlemmer

Hege Østrem Gitar
Kristin Werner Tangenter
Kristine Jacobsen Vokal ( - 1998)
Laila Samuelsen Vokal (1998 - )
Linda Gustavsson Trommer (1998 - )
Maria Andreassen Trommer ( - 1998)
Veslemøy Hole Evenrud Bass

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 3 Beat Og Piggtråd
2005
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1994 - 1998
1998