Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

The Teencats

Dannet: 1984
Splittet: 1995
Også kjent som: The Teen Cats
Fra: Elverum

Rock’n’roll-band fra Elverum, dannet i 1984. Først het de The Teen Cats, men etter kort tid skrev de navnet sitt i ett ord. Den gang besto bandet av brødrene Stig Rune og Stein Erik Reiten på hhv. gitar/sang og trommer, og sologitaristen Anders Westhagen. Helt i begynnelsen hadde de også med bassisten Lars Harald Volla som en hjelpende hånd. Sistnevnte forsvant fort, og ble erstattet av Esten Grafsrønningen. Det var bassister som skulle utgjøre de fleste personellforandringene i årenes løp. Bandet.. Les mer..

Rock’n’roll-band fra Elverum, dannet i 1984. Først het de The Teen Cats, men etter kort tid skrev de navnet sitt i ett ord. Den gang besto bandet av brødrene Stig Rune og Stein Erik Reiten på hhv. gitar/sang og trommer, og sologitaristen Anders Westhagen. Helt i begynnelsen hadde de også med bassisten Lars Harald Volla som en hjelpende hånd. Sistnevnte forsvant fort, og ble erstattet av Esten Grafsrønningen. Det var bassister som skulle utgjøre de fleste personellforandringene i årenes løp.

Bandet debuterte i 1986 med kassetten Back To The 50’s With Rockabilly, som året etter skulle bli utgitt på LP i Nederland. Grafsrønningen medvirket på den, før han forsvant til fordel for Steinar Økseth. Gitaristen Ove Marken, som hadde vært innom bandet i starten, ble med igjen mot slutten av 80-tallet, men ble erstattet av Robert Huldt rundt 1990, og medvirket på Rock Around The Box (1991).

I 1989, rett etter at Teddy Boy Rock’n’Roll var innspilt, sluttet Økseth, og ble erstattet av Mads Mikkelsen, som var med i bandet frem til 1993, da Stein Houmsmoen begynte. Deretter kom Rune Tangen inn på bass. Sistnevnte var aldri med på noen plater.

Bandet seilte i medvind både her hjemme og i utlandet, og hadde hits med blant annet «Elisabeth» og «Blue Eyes». The Teencats turnerte også i Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike.

I 1993 ble det klart at nå begynte det å gå nedover med vennskapet innad i bandet. Westhagen sluttet i 1994, og ble erstattet av Leif Ottesen våren 1994. I denne perioden hadde de også med seg Lasse Hafreager på piano på turneer, men han trakk seg etter hvert ut fordi han fikk for mye å gjøre med Hellbillies. I 1995 var det slutt, selv om bandet gjorde noen få jobber i 1996 og 1997, med Houmsmoen på bass.

Det var snakk om et comeback i 2000, men det skled ut i sanden etter noen få opptredener. Siden 1998 har kvartetten Westhagen, Stein Erik Reiten, Houmsmoen og Mads Mikkelsen spilt sammen i bandet Trouble Boys, som til nå ikke har utgitt plater.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Westhagen
Andreas Reiten Westhagen Gitar ( - 1994)
Esten Grafsrønningen Bass ( - 1986)
Lars Harald Volla Bass
Leif Ottesen Gitar (1994 - 1995)
Mads Mikkelsen Bass (1989 - 1993)
Ove Marken Gitar (1989 - 1990)
Robert Huldt Gitar Vokal
Rune Tangen Bass
Stein Erik Reiten Trommer
Stein Houmsmoen Bass (1993 - )
Steinar Øxseth Bass (1986 - 1989)
Stig Rune Reiten Gitar, vokal

Medvirker på

Diverse artister
Når nettene blir lange
1991