Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Gjør endringer

The Teddybears

Dannet: 1980
Også kjent som: Teddy Bears
Fra: Oslo

Rock'n'roll-band fra Oslo dannet i 1980. The Teddybears spilte til å begynne med hovedsakelig amerikansk rock'n'roll og oldies fra seint 50- og tidlig 60-tall. Rundt 1982 begynte de å skrive egen musikk, og da med norske tekster. Musikalsk var uttrykket det samme, doo wop og teenbeat, men det at det ble sunget på norsk om denne perioden, var noe nytt. I tekstene ble det fortalt historier om Harry, Doris, han Lorang og raggare på Youngstorget og ved Hjulet ved Gjersjøen... Les mer..

Rock'n'roll-band fra Oslo dannet i 1980. The Teddybears spilte til å begynne med hovedsakelig amerikansk rock'n'roll og oldies fra seint 50- og tidlig 60-tall. Rundt 1982 begynte de å skrive egen musikk, og da med norske tekster.

Musikalsk var uttrykket det samme, doo wop og teenbeat, men det at det ble sunget på norsk om denne perioden, var noe nytt. I tekstene ble det fortalt historier om Harry, Doris, han Lorang og raggare på Youngstorget og ved Hjulet ved Gjersjøen. Historiene var ofte morsomme, men var aldri noen latterliggjøring av denne kulturen. The Teddybears skulle med sin høyst særegne stil få svært dedikerte fans, ikke minst i kretser som driver med amerikanske biler. De har også vært et ettertraktet band i swingdansmiljøene.

The Teddybears består av Jan Holberg på gitar og sang, Øystein Mora på bass og sang og Martin Kopperud på trommer og gitar. Det hele startet med at Holberg og Kopperud, som begge hadde spilt i diverse band siden 60-tallet, begynte å spille sammen i bandet Eyolf Khan Flying Combo i 1978. Bassisten her var den ti år yngre Øystein Mora, og etter to år skiftet de navn og stil og ble til The Teddybears.

Det første året var også to andre med, Arild René Andresen på gitar og sang og Roar Magnussen på hammondorgel og el-piano. Magnussen spiller fortsatt, for det meste alene, mens The Teddybears har vært en trio helt siden slutten av 1981.

Av de tidligere bandene hvor medlemmer av The Teddybears har vært involvert, må først og fremst nevnes Shimmy, som ble startet av Martin Kopperud i 1966 og som holdt det gående til 1974. Her var mange dyktige musikere innom, folk som også har hatt fartstid i band som Ruphus, Howards, Kinda og Jon Eberson Group. Shimmy var også kjent for å finne på utrolig mye rart på scenen, som suppekoking, pornoshow, kåseri om gåseavl med mer. Gruppa ga ut singelen Gansdalen City Rock/Her kommer vår lille trio i 1974.

The Teddybears' satsning på melodiøs og swingbar rock'n'roll og utilslørt 50-tallsnostalgi ga raskt resultater i form av spillejobber rundt omkring i landet på festivaler, restauranter og samfunnshus, uten at de hadde utgitt en eneste plate.

Men høsten 1982 kom singelen Sommeren '55, som gikk rett inn på førsteplass på Norsktoppen. Tidlig neste år forelå debutalbumet, The Teddybears, som inneholdt radiohits som 'Harrygutt fra Teisen', 'To tette badhette' og 'Sommeren ’55'. Det to siste i andre versjoner enn på singelen, som var spilt inn i Arve Sigvaldsens store Talent studio, like før han la ned.

Denne første LP-plata skulle med årene bli en kultklassiker som mange ganger har blitt omsatt for betydelig beløp på samlermarkedet.

Allerede i 1984 forelå album nr. 2, Snackbaren på hjørnet. Denne gangen var ikke alt på norsk. Her var det en side med norske tekster og en med engelske. Alle medlemmene i bandet hadde kjøpt seg hver sin amerikanske 50-tallsbil, og Jan Holberg endte opp med en ''53 Pontiac', som han synger om på den tredje LP-en. Denne kom i 1987 og inneholdt bare norske tekster. De to andre medlemmene falt for hver sin Mercury, og Kopperud kunne heller ikke dy seg. Han lovpriser bilen på singelen Oh, Mercury/Step by step med sideprosjektet The Blue Rockets.

Det første albumet ble gjenutgitt på CD flere ganger, og det kom en samle-CD som også inneholdt et par nye låter. Etter hvert kom alle albumene ut på CD i en boks. I 2003 kom det en CD-singel som ble radiospilt en del på NRK og P4, og ikke minst lokalradioer. Men fansen venter fortsatt på et nytt album.

Holberg, Kopperud og Mora er fortsatt svært aktive på spillejobbfronten. Opp gjennom årene har The Teddybears spilt over det ganske land, og også Svalbard, Danmark og Sverige har stått på turnélista til oslobandet. Det største publikummet de har hatt er nærmere 6000 mennesker da de varmet opp for Shakin' Stevens i Ekeberghallen i Oslo.

The Teddybears har flere nye låter klare, på norsk i sin vanlige stil, og forhåpentligvis vil det komme et nytt album også. Få norske band har lagt så vekt på harmonisang og koring som The Teddybears har gjort.

Medlemmer

Arild René Andresen Gitar, vokal (1980)
Jan S Holberg Gitar, vokal (1980 - )
Martin Kopperud Trommer, vokal (1980 - )
Rickard Sandor Akustisk gitar, vokal (1995 - ?)
Roar Magnussen Hammondorgel, el-piano (1980 - 1981)
Øystein Mora Bass, vokal (1980 - )

Medvirker på

Diverse artister
Kom Og Dans 2
1992
Diverse artister
Bodø Taxisentral
1992
Diverse artister
Kom Og Dans 1
1992
Irén Hovde, Leif Juster
Disco-Leif I Farta
1984