Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The South

Dannet: 2006
Fra: Trondheim

Trondheimsbandet The South spiller sørstats-inspirert rock, og har fått god respons på det. Låtskriver, gitarist og sanger Alexander Pettersen har i denne sammenhengen bl.a. vært inspirert av størrelser som Little Feat, The Band og The Allman Brothers Band. Han spilte tidligere i Deflower, som ga ut et album i 2001 og en EP i 2004, og har i nyere tid også vært med i Ryanbanden. De to siste albumene er begge utgitt på Universal. De er produsert.. Les mer..

Trondheimsbandet The South spiller sørstats-inspirert rock, og har fått god respons på det. Låtskriver, gitarist og sanger Alexander Pettersen har i denne sammenhengen bl.a. vært inspirert av størrelser som Little Feat, The Band og The Allman Brothers Band. Han spilte tidligere i Deflower, som ga ut et album i 2001 og en EP i 2004, og har i nyere tid også vært med i Ryanbanden.

De to siste albumene er begge utgitt på Universal. De er produsert av Bent Sæther fra Motorpyscho, som også bidrar på låtsiden. På ”The South” medvirker også Ida Jenshus, som Pettersen spiller i live-bandet til. Både gitarist Terje Uv og trommelsager Stian Lundberg var tidligere med i Johndoe. The South har også gjort suksess som konsertband, og har bl.a. varmet opp for britiske Travis.

Medlemmer

Alexander Pettersen Vokal, gitar
Pål Brekkås Bass
Sander Olsen Piano, hammondorgel
Stein Spjelkavik Gitar, mandolin, keyboards
Stian Lundberg Trommer
Terje Uv Gitar, sang