Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Quivers

Dannet: 1961
Fra: Oslo

Shadowsband fra Oslo, startet i 1961. De var det første norske gitarbandet som solgte nok plater til at de kom inn på VG-lista. Det skjedde i september 1962 med låten «Piken i dalen». The Quivers besto av Arne Schulze på sologitar, Tor Myrseth på rytmegitar (han var også medlem av vokaltrioen The Key Brothers), Jan de Leggerini på bass og Robert Kristiansen på trommer. De startet opp i 1961, og platedebuten var «Django», som hadde «Piken i dalen» på baksida. Men.. Les mer..

Shadowsband fra Oslo, startet i 1961. De var det første norske gitarbandet som solgte nok plater til at de kom inn på VG-lista. Det skjedde i september 1962 med låten «Piken i dalen».

The Quivers besto av Arne Schulze på sologitar, Tor Myrseth på rytmegitar (han var også medlem av vokaltrioen The Key Brothers), Jan de Leggerini på bass og Robert Kristiansen på trommer. De startet opp i 1961, og platedebuten var «Django», som hadde «Piken i dalen» på baksida. Men det var altså «Piken i dalen», som tidligere hadde vært en hit med Engedal og Stordahl som slo an. The Quivers hadde flere folkemelodier på repertoaret, bl.a. «Gärdebylåten», «Barndomshjemmet» og «Utsikt fra Fløien», men de skrev også en del eget materiale. The Quivers backet også andre artister både på plate og på scene, bl.a.Nora Brockstedt, Arve Opsahl og Wenche Myhre.

I løpet av et par års tid utga de rundt et dusin singler på egen hånd, pluss et par singler, «Sonny Boy» og «Gøy på landet», der de backet saksofonisten Arild Bjørk under navnet Trollmennene. I 1964 var imidlertid interessen for instrumentalband på det nærmeste over, og The Quivers gikk da sammen med The Key Brothers som The Key Brothers & The Quivers, og utga plater under det navnet. De fikk da også med organisten Hermund Tronvik.

Denne sekstetten fikk et hit senhøstes 1965 med «Og så... kom Helgenen frem», og året etter kom deres eneste album med samme navn. Mot slutten av 60-tallet var det imidlertid slutt for både Key Brothers og The Quivers.

Uansett, The Quivers var et av sin tids viktigste instrumentalband, men i likhet med en del andre var de litt for tidlig ute til at det ble noen LP som The Quivers. Først på 80-tallet kom det et album på Triola-etiketten som viser hvilket eminent band The Quivers var. For den harde kjerne av instrumentalsamlere kan nevnes at det også finnes tre spor med dem på CD-samlingen Norwegian Instrumental Rarities fra 1995.

Mest kjent av de medvirkende i ettertid er utvilsomt Arne Schulze, som medlem av Popol Vuh/Popol Ace.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Arne Schulze Sologitar
Hermund Tronvik Orgel
Jan De Leggerini Bass
Robert Kristiansen Trommer
Tor Myrseth Rytmegitar

Utgivelser (album)

The Quivers
The Quivers Story Samlealbum
1990
The Quivers
Triola Years 1962-64 Samlealbum
1990